Desa_Muck_1

Kobarid, 2. 4. 2014, smo se učenci OŠ Kobarid, ki beremo za bralno značko, v Domu Andreja Manfreda srečali s pisateljico Deso Muck.

Pisateljica je zelo zanimiva oseba in druženje z njo je bilo poučno, zabavno in ura je kar prehitro minila. Pripovedovala nam je o njenem pisanju, njeni mladosti in ljubezni.

Že kot otrok je zelo rada brala, šole pa ni preveč marala. Mama ji je velikokrat govorila, da če bo lena, ne bo nikamor prišla in ne bo imela nobenega fanta. In še zdaj se ob izidu knjige najbolj boji mamine kritike. Od svojih knjig ima najraje knjigo z naslovom Krempljin, ker se ji vsebina porodila v glavi kar sama od sebe. V knjigah na preprost in šaljiv način pripoveduje o težavah otrok in mladostnikov. Povedala nam je, kako je izvedela, kako nastane in se rodi otrok. Ker starši niso hoteli govoriti o tem, so otroci med seboj ugibali. Prijateljica ji je rekla, da otroci nastanejo tako, da si mame dajo okoli pasu kroglo in ko je čas, pride iz nje otrok. Ker ji še zmeraj ni bilo vse jasno, je o rojstvu otroka vprašala starejšo sestrično. In ona ji je razložila o ljubezni, spočetju in rojstvu otroka. V smeh nas je spravila tudi z njeno anekdoto, ki se ji je zgodila na neki šoli. Otroke je vprašala, če so kaj zaljubljeni. Nekaj pogumnih fantov je dvignilo roke. Nato pa je vstal deček in na glas povedal, da je zaljubljen v Špelo. Toda ljubezen ni bila obojestranska in Špela ga je mahnila z mapo po glavi.

Hvala Desi za prijetno druženje. Želim ji, da bi napisala še veliko knjig, ki bi nas vzgajale in spravljale v dobro voljo.

Neža Stres, 7. b

Desa_Muck_4       Desa_Muck_5

Desa_Muck_2       Desa_Muck_3

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)