????????????????????????????????????
Otvoritev likovne razstave v šolski knjižnici

Na rojstni dan Simona Gregorčiča, 15. oktobra, je tudi mednarodni dan šolskih knjižnic. Že nekaj let pa velja, da je celotni mesec oktober posvečen šolskim knjižnicam.

S praznovanjem želimo predstaviti pomen šolske knjižnice in izpostaviti njeno vlogo pri pridobivanju znanja, krepitvi samopodobe, omogočanju empatije ter treningu socialnih veščin učencev.

Tudi v naši šolski knjižnici so potekale ta mesec različne dejavnosti, posvečene knjižničnemu delu in temu, kar šolska knjižnica pomeni v šolski skupnosti. Pri projektu Knjižnice nas bogatijo so učenci 4. in 5. razreda obiskali tri različne knjižnice: šolsko, mestno in potujočo knjižnico. Učenci 1. razreda so v podaljšanem bivanju z mentorico Auroro Calvet izdelali knjižna kazala, ki smo jih razstavili v šolski knjižnici. Z učenci 1., 2. in 3. razreda smo praznovali 40. rojstni dan Sapramiške. Pod mentorstvom učiteljice Petre Škrjanc so otroci 6. razreda ter 3. in 4. razreda PŠ Smast pripravili likovno razstavo po literarnem motivu iz knjige A. A. Milna Medved Pu ter obdarili učence 1. in 2. razreda z bralnimi pripomočki. Po otvoritvi je sledila še razglasitev zmagovalcev fotonatečaja Fejstbuk.kob, na katerem so sodelovali učenci od 6. do 9. razreda.

Spletna novica: Nina L. Melinc

Foto: Simon Skočir

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 IMG_2199    IMG_2242   IMG_2239

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)