Naložbo sofinancira Evropski socialni sklad ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Kaj vse se dogaja pri POPESTRIMO ŠOLO si lahko ogledate v spodnjih utrinkih:

Med poletnimi počitnicami smo s starejšimi učenci izvedli tudi tri turno kolesarske izlete. Dvakrat smo za prevoz malce višje na naše okoliške hribe izbrali naš Hop on – hop off avtobus. Odpeljal nas je do planine Kuhinja in naslednji dan do vasi Avsa. Seveda smo naprej še kolesarili. Prvi izlet smo izpeljali preko Planice do vasi Koseč in naprej do Kobarida. Drugi izlet smo iz Avs nadaljevali proti Idrski planini do Mrzlega vrha. Tretji izlet pa je bil nagrada za trud prejšnjih dni. Pri agenciji Positive sport smo si izposodili e-kolesa. Z njimi smo odšli iz Kobarida do planine Zaprikraj. Kar znese več kot 1000 višinskih metrov. Seveda smo bili vsi navdušeni nad e-kolesi. Električna mobilnost je povezana tudi s športom.

 

Med poletnimi počitnicami smo na podružničnih šolah Smast in Drežnica imeli tečaj rolanja. Učenci so veselo rolali in se naučili veliko novega.

 

Ob koncu šolskega leta je zopet potekal Kobariški sejem. Tudi tam smo sodelovali. Pripravili smo slastne smutije za obiskovalce sejma.

 

Z olimpijskim komitejem slovenije smo sodelovali na natečaju “Olimpijska bakla”. Ker je naša učenka Ivana Lišter osvojila prvo nagrado v kategoriji osnovnih šol, je njej in njenim učencem Olimpijski komite slovenije organiziral poseben izlet z ogledom slovenskega izobraževalnega olimpijskega centra in kopanjem v vodnem mestu Atlantis. Vsi so prejeli tudi praktične nagrade, ki jih je podelil slovenski gimnastični as Mitja Petkovšek.

 

S skupino plezalcev smo v kampu Koren očistili plezalno steno in njeno okolico. Ker imajo v kampu tudi električni avtomobil smo vse kar se je nabralo ekološko odpeljali na njihovo deponijo. Plezanje, čiščenje in ekologija gredo skupaj z roko v roki.

 

Ker smo pridno sestavljali naš elastomobil, smo se udeležili tudi državnega tekmovanja elastomobilov. Potekalo je v Ljubljani na Kongresnem trgu. Ker je tekmovanje potekalo že 15 – ič je bila tudi konkurenca močna. Z našo “raketo” smo se uvrstili v zlato sredino. Vse pohvale fantom za dobro izdelan elastomobil.

 

Pri popestrimo šolo treniramo tudi smučarske skoke. Spodaj si lahko ogledate priprave na nedeljsko tekmo, ki bo na skakalnicah pri Drežnici.

 

Med zimskimi počitnicami se je veliko aktivnosti dogajalo na snegu.

Odšli smo na zimski pohod s krpljami do lovske koče na Planici.

 

Bili smo tudi na smučišču Cerkno

 

Pripravljali smo teren za spomladansko plezanje. Balvani v okolici Kobarida so primerni za plezanje, le očistiti jih je potrebno. Skupina plezalcev v okviru projekta Popestrimo šolo je pridno zagrabila orodje in očistila veliko skalo. Pridni!

 

Učenci, ki so sodelovali pri predstavitvi šole na kobariškem sejmu, so bili nagrajeni s smučarskim izletom. Imeli smo se lepo.

 

Ptički pri nas niso lačni, saj redno skrbimo da imajo dovolj hrane. Najlepša hvala učencem, 8. razreda, ker so izdelali krmilnico.

 

TUDI NOVEMBRA IN DECEMBRA SMO BILI PRIDNI.

Bili smo tudi na Miklavževem sejmu, kjer smo predstavljali našo šolo z izdelki učencev. Mmmmm… je bilo dobro.

 

V okviru projekta POPESTRIMO ŠOLO smo se prijavili na natečaj “Olimpijska bakla” v okviru OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE. Učenci so izdelali s tehniko linoreza, grafike na temo olimpijskih iger. Nekaj slikic si lahko ogledate spodaj, ostale pa bodo razstavljene na centralni šoli.

 

Prvi razredi v Kobaridu so pa zares hitri.

 

Izdelali bomo pravi avtomobil s pogonom na vzmet in elastike – ELASTOMOBIL.

 

V Breginju smo imeli delavnice “Šport je zakon”.

 

MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI SMO SE UDELEŽILI ROBOTIKE:

Udeleženci delavnice so programirali in ustvarili prave robote.

NA PODRUŽNICAH JE ŠPORT TUDI ZAKON:

NEKATERI PA NAJRAJE PLEZAMO:

V DREŽNICI BEREMO IN SE GREMO GLEDALIŠČE:

TUDI ŠOLSKE KOTIČKE UREJAMO:

NEKAJ UTRINKOV IZ DELAVNICE ŠPORT JE ZAKON:

ZNANJE JE LAHKO BOLJŠE – USTVARJANJE IGRE SPOMIN:

POČITNIŠKE AKTIVNOSTI: