Drežniška cerkev je 19. oktobra postala hram kulture na Drežniškem. Obeležili smo 100 letnico rojstva organista, pevovodja in skladatelja Alojza Rakuščka.

Organizatorji spominske slovesnosti so našo podružnično šolo povabili, da sooblikujemo  ta slavnostni dogodek. Z veseljem smo se odzvali povabilu, saj se nam je zdelo pomembno, da Alojza Rakuščka – Tuonija, približamo tudi otrokom. Med njegovimi deli smo našli tudi otroško božično pesem Otroci, veselje nocoj se glasi in se jo naučili. Po njegovi predlogi smo zapeli ljudsko pesem Ko mičkn sn zrasu.  Učenci naše podružnice so o njegovem življenju in delu povprašali starše, stare starše in vse tiste krajane, ki se Tuonija še spomnijo. Svoje spomine, poznavanja in vedenja so radi  podelili z nami. Zaupali so nam marsikateri zanimiv dogodek in pripovedi ter v šolo prinesli kar nekaj zanimivih fotografij.

Vsem, ki ste se odzvali in svoj čas podarili nam in ohranjanju spominov na našega sokrajana Alojza Rakuščka, ki je v naših vaseh pustil prepoznavno pevsko sled, se  toplo zahvaljujemo za sodelovanje.

Zbrano gradivo smo povezali v knjižico, ki si jo boste lahko ogledali tukaj.

Ogledate si lahko posnetke nastopa otrok:

posnetek 1, posnetek 2, posnetek 3

(Skupno 524 obiskov, današnjih obiskov 1)