Za šolsko leto 2018/19 je naša šola prijela kar 8 Evropskih znakov kakovosti za delo pri eTwinning projektih.  Znak pomeni, da je projekt dosegel nacionalne in evropske standarde. Prejmejo ga le izjemni projekti.
Naše delo in delo naših učencev ter učiteljev je bilo tako priznano na najvišji evropski ravni. V Sloveniji je bilo podeljenih 30 Evropskih znakov kakovosti, to pomeni, da je naša šola dobila skoraj eno tretjino vseh priznanj.

Najbolj veseli smo treh priznanj za naš Erasmus+  projekt  ONCE UPON A TIME v katerem so sodelovali vsi učenci od 1. do 6. razreda ter vrtec. Posvečen je bil kulturni dediščini.

V obrazložitev nagrade je nacionalna agencija napisala: »Erasmus+ KA229 projekt, posvečen kulturni dediščini, je zelo dobro izkoristil platformo eTwinning za širjenje dosežkov in izdelkov, ki so nastali tekom projektnih aktivnosti. Projekt je bil ustrezno medpredmetno zasnovan in vpet v kurikulum. Iz spletne učilnice je razvidna zelo dobra komunikacija med projektnimi partnerji na nivoju učiteljev in učencev, delo med partnerji je bilo enakomerno porazdeljeno. To je bil prvi projekt eTwinning, ki je vključeval vse učitelje na šoli, tudi tiste, ki niso v projektih eTwinning ali Erasmus+.

Koordinatorka: Damjana N., nagrado sta dobili tudi Evelina K. in Aurora C.

 

Ostalii nagrajeni projekti so:

LET’S TRAVEL TO VENICE FOR CARNIVAL!!

Preko projekta so učenci v OPB spoznali beneške maske in jih izdelovali, pri tem so krepili medkulturne, jezikovne, digitalne in socialne kompetence.

Koordinatorki: Evelina K. in Aurora C. Sodelovali so učence iz OPB.

 

ČARLI IN TOVARNA ČOKOLADE

Učenci so potovali po virtualni tovarni čokolade, s partnerskimi šolami reševali zastavljene naloge, raziskovali svoja čustva, spoznavali pomen zdravih prehranjevalnih navad in iskali načine za zdravo preživljanje prostega časa.

Koordinatorka: Damjana N.  Sodelovali so učenci 1.a in 1.b razreda.

 

CODING & ART

Projekt je preko igre učencem od 1. do 6. razreda približal osnove programiranja.

Koordinatorka: Aurora C.  Sodelovali so učenci od 1. do 6. razreda in OPB ter učiteljice: Bojana B., Mateja Č. S., Evelina K., Nika E.,

Damjana N., Suzana V., Martina Z. M..

 

ALOHOMORA

Za projekt o Harry Potter-ju (šolsko leto 2017/18) je nagrado prejela še Mateja Č. S.

 

A BOUQUET OF EMOTION !

Izdelali smo lep slovar čustev v različnih jezikih. Ogledate si ga lahko tukaj.

http://bit.ly/slovar_etwinning

Koordinatorka: Aurora C.

 

Naš vsakoletni projekt CHRISTMAS CARD EXCHANGE (izmenjava voščilnic med šolami preko navadne pošte) pa je dobil Slovenski znak kakovosti.

Koordinatorici: Evelina K. in Aurora C.  Sodelovali so učenci od 1. do 5. razreda OPB.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)