Centralna šola Kobarid 1. a:

MATEMATIKA

23.3.2020
Štejem (ponavljanje, utrjevanje), SDZ1.del, str.34

Vadiš zapis števil 1,2,3,4,5 v zvezek.

24.3.2020
Geometrijski liki- krog, SDZ2.del, str.63

27.3.2020

Geometrijski liki- trikotnik, SDZ2.del, str.64

SLOVENŠČINA

23.3.2020
Pomladna zgodba, SDZ2.del, str.28,29 (2 šolski uri)

24.3.2020
Berem sličice, SDZ2.del, str.30

26.3.2020
Glede na to, da vsak četrtek obiščemo šolsko knjižnico, danes skupaj s starši preberite zgodbico o Maši, ki bi rada postala odrasla, kot mama. Ali tudi ti želiš odrasti in početi stvari kot odrasli? Pripoveduj zakaj…

27.3.2020

Število zlogov v besedi (ponavljanje, utrjevanje), SDZ1.del, str.38, v zvezek nariši sličico za besedo, ki ima tri zloge.

Veliki tiskani črki S, Š  (vadi pisanje črk v zvezek).

SPOZNAVANJE OKOLJA

24.3.2020
SPO1: Spomladanske cvetlice – Sprehodi se do bližnjega travnika, roba gozda,…  oglej si spomladanske cvetlice in opazuj barve, velikost cvetlic, obliko listov in cvetov, potipaj po tleh, prisluhni, uživaj v naravi.

SPO2: V zvezek nariši tri cvetlice, (pomagaš si lahko z učnim listom). Ustrezno jih pobarvaj, napiši imena cvetlic in označi CVET, LIST, STEBLO, PODZEMNI DEL RASTLINE.

LIKOVNA UMETNOST

26.3.2020
LUM1, LUM2: Super lepa Maša: potrebuješ risalni list, svinčnik, barvice, flomastre, voščenke. Narišeš in pobarvaš pomladno deklico Mašo.

GLASBENA UMETNOST

23.3.2020
Skupaj s starši preberi pesmico in se nauči eno ali dve kitici (po želji).

27.3.2020
V zvezek zapiši naslov pesmice, jo ilustriraj in zraven prepevaj.

ŠPORT

26.3.2020
Podajanje žoge

27.3.2020
Nošenje žoge

NIZ TUJ JEZIK ANGLEŠČINA

Pozdravljeni učenci ter učenke!! Kako ste kaj? A veste, da vas že pogrešam!!

Danes vam dajem posebno nalogo. Hmmm, ali ti navodila bere mama? Ja? Hitro jo pošlji stran in na pomoč pokliči očeta, brata, sestro!!!

Imava skriiivnooo nalogo. En del naloge smo naredili že v šoli, drug del moraš narediti sam. Na povezavi, ki ti jo bo odprl en od staršev, si oglej posnetek (od začetka do 0:36). Izberi si, kaj boš naredil, nato pa veselo na delo. Potrebuješ: kolaž papir, glue, scissors and your super fingers, video pa te bo vodil do želenega izdelka.

Ta teden smo mamice praznovale poseben dan – po angleško se mu reče mother’s day. To je dan, ko mami še posebej z veseljem pokažemo, da jo imamo radi, da jo cenimo. Pomisli, kaj vse ti tvoja mum pomaga narediti, ali ti kaj posebnega pripravi, skuha, se s teboj igra …? Vzemi si minutko in dobro premisli kaj vse počneta skupaj, kaj ti pomaga narediti, kdaj se skupaj smejita …  Za tvojo mamo pripravi poseben šopek in ji zapoj pesem, ki smo se jo naučili v šoli. Se je še spomniš? Pokukaj sem, da osvežiš svoj spomin. Preden nastopiš pred mamo, vsaj dvakrat zapoj ob posnetku, nato pa akcija!! Že res, da je bil Mother’s day v sredo, a če dobro pomislimo, ga lahko praznujemo čisto vsak dan 🙂 hmmm, ne pozabi pesmice zapeti tudi tatu, tudi on je poseben! 🙂

Ker se ne moremo videti v živo, te vabim, da mi kaj napišeš, pošlješ kakšno fotografijo … karkoli želiš na mojo spletno pošto – evelina.kravanja@os-kobarid.si

Lep pozdrav in objem,

učiteljica Evelina

OPZ:

22. 3.: Prepevajte pesmici Čez vodo in Izštevanka

26. 3.: Prepevajte pesmici Čez vodo in Izštevanka

KULTURNI DAN – materinski dan 25.3.2020

Danes je mamin dan, zato ji povej lepe misli, želje. Skupaj zapojta in zaplešita, pojdita na sprehod v naravo, se igrajta, veliko pogovarjajta in uživajta.
Mamici polepšaj dan z risbico in ji povej pesmico ter pripravi kakšno presenečenje. Izdelaj ji voščilnico.

Vsi radi, mami, te imamo,
zato ti to čestitko  damo!

 OPB  

PLEŠI: https://youtu.be/a1zQ1xOjZnk

RISANJE:

KLIKNI NA TO POVEZAVO https://seoi.net/butterfly/

NARIŠI METULJA Z ENO POTEZO, POČAKAJ IN POGLEJ ČAROVNIJO.

SPREHOD: v naravi poišči trobentice in nanje pihaj. Ali vse trobentice oddajajo zvok?

 

 

(Skupno 1.236 obiskov, današnjih obiskov 1)