PŠ SMAST:

1.razred in 2. razred

Sreda, 25.3.

ŠPORTNI DAN Z MAMO

Danes je pred teboj športni dan. Če se ti slučajno danes tvoja mama ne more pridružiti, lahko športni dan opraviš kateri drugi dan, ko bo mama imela čas. Ta športni dan ima namreč zelo pomembno sporočilo. Ne samo, da si boste odpočili od sedenja pred zvezki in računalnikom, dan boste preživeli s svojimi mamami (pssst, s tabo delim skrivnost, saj veš, danes je materinski dan!). Verjamem, da tvoja mama komaj čaka, da ta dan preživi s tabo, zato smo vama pripravili nekaj navodil, kako bosta ta športni dan še bolje izkoristila za druženje. Ne pozabi na veeeliiikoooo smeha in objemov.  Tekom dneva posnemi tudi fotografijo in jo objavi –https://padlet.com/os_kobarid/uiyo9z2i0058

  • Najprej opravi naloge pod točko 1, točko 2 in točko 3. 
  • Nato si izberi točko 4 ali točko 5.
  • Če želiš opravi tudi točko 6 in točko 7 .

Naloge:

Naloga 1:  Gibalna abeceda  Gibalna abeceda

Naloga 2: Pojdi na sprehod z mamo.

Naloga 3: Telovadi –  posnetek si izberi sam. https://www.youtube.com/channel/UCTIwFB4ciFi5ZCIu-VlwaOg

Naloga 4: Nariši mami risbico.

Naloga 5:  Zapoj mami pesmico.

Naloga 6: Kuhaj z mamo.

Naloga 7: Pomagaj mami pri hišnih opravilih (pospravi, pometi, pomagaj na vrtu,..).

Želimo vam lep dan!

1.razred:

MATEMATIKA

23.3.2020 – NAŠA ULICA, STRAN 56, 57 (SEŠTEVAMO IN ODŠTEVAMO): REŠI VSE, RAZEN NALOGE 2, SAJ SO V NJEJ ŽE RAČUNI ČEZ DESETICO. RAČUNAM Z IKSOM, STRAN. 84 (SEŠTEVAMO IN ODŠTEVAMO): REŠI NALOGO 1 (DOMINE).

24.3.2020 – ŠTEJEMO DO 20

  • ŠTEJ OD 1 DO 10 IN NAZAJ.
  • ZNAŠ ŠTETI ŽE TUDI DO 20? POSKUSI. ČE NE GRE, NAJ TI POMAGAJO STARŠI.
  • IMAŠ LEGO KOCKE? ČE JIH NIMAŠ, LAHKO NAMESTO NJIH UPORABIŠ KAMENČKE. NA PRVI KUPČEK ALI V STOLPEC DAJ 10 KOCK, OB TEM GLASNO ŠTEJ. NATO NAREDI ŠE KUPČKE/STOLPCE Z 12, 3, 5 IN 17 KOCKAMI. KJE JE NAJVEČ KOCK?KJE JIH JE NAJMANJ? KJE JIH JE VEČ KOT 10?

26.3.2020 – ŠTEVILA DO 20

  • SPOZNAJ ŠTEVILA DO 20. KLIKNI TUKAJ: ŠTEVILA DO 20
  • V ZVEZEK NAPIŠI NASLOV ŠTEVILA DO 20. NATO PO VRSTI ZAPIŠI ŠTEVILA OD 1 DO 20. MED ŠTEVILI NAJ BO ZA EN KVADRATEK PRESLEDKA. ŠTEVILA OD 10 NAPREJ, KI SO SESTAVLJENA IZ DVEH ŠTEVILK, ZAPIŠI TAKO, DA JE VSAKA OD ŠTEVILK VISOKA ČEZ DVA KVADRATKA IN ŠIROKA ČEZ EN KVADRATEK (POGLEJ, KAKO SMO ZAPISOVALI ŠTEVILO 10). BO ŠLO?

27.3.2020 – ŠTEVILA DO 20

ZDAJ, KO POZNAŠ ŠTEVILA DO 20, BOŠ BREZ TEŽAV LAHKO REŠEVAL NALOGE:

  • NAŠA ULICA, STRAN 26, 27 (ŠTEJEMO DO 20).
  • RAČUNAM Z IKSOM, STRAN 66 (ŠTEJEMO DO 20).

 

SLOVENŠČINA

24.3.202o – ČRKA S, NAŠA ULICA, STRAN 32, 33.

  • NAŠTEJ ČIM VEČ BESED, KI SE ZAČNEJO NA S (SONCE, SLADOLED, SLIKA, SIR…)
  • NAŠA ULICA – REŠI NALOGI 1 IN 2.
  • NAŠA ULICA – NAPIŠI MAVRIČNO ČRKO (NALOGA 3). ZAPIS ČRKE SI LAHKO POGLEDAŠ TUDI TUKAJ: PRAVILNO PISANJE ČRKA S JE NA POSNETKU PRIKAZANA NA 9:25.
  • PIŠI ČRKO S PO ZRAKU, S PRSTOM PO MIZI, V DLAN.
  • NAŠA ULICA – REŠI ŠE NALOGE 5, 6 IN 7.
  • ZVEZEK – VADI PISANJE ČRKE S (3 VRSTICE). PIŠI POČASI IN NATANČNO. NATO NAPIŠI VELIKO ČRKO S IN OKOLI NJE NARIŠI VSAJ 10 STVARI, KI SE ZAČNEJO NA S.

26.3.2020 

  • V NAŠI ULICI POIŠČI PESMICO ŠALICA (STRAN 34). ČE ZMOREŠ, JO LAHKO SAM PREBEREŠ, ČE NE, JO PREBERI SKUPAJ S STARŠI. JE HECNA, KAJNE? REŠI ŠE NALOGO 2.
  • PIŠEM Z IKSOM – VADI ZAPIS ČRKE S.
  • BEREM Z IKSOM, ČRKA S – 10 MINUT BRANJA.

27.3.202o – ČRKA R, NAŠA ULICA, STRAN 36, 37.

  • NAŠTEJ ČIM VEČ BESED, KI SE ZAČNEJO NA R (ROKA, RISBA, RIBA, RAČUNALNIK, RAKETA, ROŽA…)
  • NAŠA ULICA – REŠI NALOGI 1 IN 2.
  • NAŠA ULICA – NAPIŠI MAVRIČNO ČRKO (NALOGA 3). ZAPIS ČRKE SI LAHKO POGLEDAŠ TUDI TUKAJ: PRAVILNO PISANJE ČRKA R JE NA POSNETKU PRIKAZANA NA 8:54. ZRAVEN JE TUDI MALA TISKANA ČRKA r – NAJ TE TO NE MOTI.
  • PIŠI ČRKO R PO ZRAKU, S PRSTOM PO MIZI, V DLAN.
  • ZVEZEK – VADI PISANJE ČRKE R (3 VRSTICE). PIŠI POČASI IN NATANČNO. NATO NAPIŠI VELIKO ČRKO R IN OKOLI NJE NARIŠI VSAJ 7 STVARI, KI SE ZAČNEJO NA R.
  • NAŠA ULICA – REŠI ŠE OSTALE NALOGE.

 

SPOZNAVANJE OKOLJA

23. – 27. 3. 2020 – STARŠE ALI STARE STARŠE (PO TELEFONU) VPRAŠAJ ZA RECEPT JEDI ALI PIJAČE V KATERI JE TUDI TVOJE ZELIŠČE. RECEPT NATIPKAJ IN POŠLJI NA SPLETNI NASLOV: sabina.sovdat@os-kobarid.si

ZOJA-SIVKA, ZINA-BEZEG, MATIJA-POPROVA META, NEJA-ROŽMARIN, JAN-ŠIPEK, LINA-MATERINA DUŠICA, TINKA-KOPRIVA, TIJAN-TRPOTEC, ZALA-PEHTRAN, DANI-REGRAT, MAJA-ŽAJBELJ, POLONA-MELISA, MANCA-LIPA

 

LIKOVNA UMETNOST

27. 3. 2020 – PRIPRAVI SI KVADRAT 15cm x 15cm ZELENEGA KOLAŽ PAPIRJA IN KVADRAT 12cm x 12cm RDEČEGA KOLAŽ PAPIRJA TER IZDELAJ ORIGAMI TULIPAN. ČE NIMAŠ KOLAŽ PAPIRJA, SI LAHKO POMAGAŠ Z NAVADNIM BELIM PAPIRJEM, KI GA POBARVAŠ.

 

GLASBENA UMETNOST

24. 3. 2020 – NA POVEZAVI JE PESMICA PETELINČEK JE NA GORO ŠEL. OB POSNETKU SE JO NAUČI.

26. 3. 2020 – PONOVI PESMICO, KI SI SE JO NAUČIL V TOREK. MAMO PROSI, DA TI POSODI 2 KUHALNICI. IZMISLI SI SPREMLJAVO ZA PESMICO.

 

ŠPORT

23. – 27. 3. 2020 – PO VSAKI NALOGI SI VZEMI ČAS ZA 10 POČEPOV IN 10 TREBUŠNJAKOV. PO DOPOLDANSKEM OPRAVLJENEM DELU ZA ŠOLO PA ŠE: 5X TECI OKOLI HIŠE IN POVADI SONOŽEN PRESKOK KOLEBNICE.

 

NIZ TUJ JEZIK ANGLEŠČINA

ponedeljek 23. 3.

Pozdravljeni učenci! Ste si kaj odpočili od šole med koncem tedna in ste sveži in pripravljeni na nove izzive? Prepričana sem, da ste 🙂

Pred nekaj dnevi je prav posebna knjiga praznovala svoj 51. rojstni dan. Prepričana sem, da jo vsi poznate in ste jo gotovo prebrali tudi v slovenščini, zato ne bo niti najmanjše težave z njo. Imenuje se … The very hungry caterpillar. Jo prepoznaš? Kdo bi si mislil, da ima že toliko let, ha?

Tvoja prva naloga je, da jo zelo pazljivo poslušaš in si čim več zapomniš. Preberi naloge, ki te čakajo, nato si pravljico oglej še enkrat. Pssst, dam ti namig – zgodbo lahko vmes tudi ustaviš, opraviš nalogo, nato predvajaš dalje.

Odpri zvezek za pouk angleščine, nato na vrh strani napiši naslov ERIC CARLE: THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Naloga: nariši gosenico. Poleg glave mora imeti še sedem kolobarjev, ki morajo biti dovolj veliki, da vanje narišeš hrano, ki jo je pojedla vsak dan. Kolobarji naj bodo raje preveliki kot premajhni …  Poglej si zgodbo in za vsak dan v kolobar nariši njen slastni obrok. Poimenuj jih v angleščini (an apple, a pear/two pears …)

Ko končaš, se sprosti z malce telovadbe – globoko vdihni in začni …

  1. stisni se kot jajce. Miruj minutko in umirjeno dihaj
  2. plazi se kot gosenica in vmes radovedno opazuj svet. Vidiš kaj zanimivega? Ne bodi prehiter, tudi gosenica ni.
  3. miruj kot buba in opazuj kako se počutiš. Petkrat globoko vdihni in izdihni.
  4. poleti kot metulj in z nasmehom razveseli nekoga doma 🙂

Lepo se imej, kmalu se zopet oglasim. Morda v sredo namesto v četrtek …

Pozdrav od ne tako daleč 😉

učiteljica Evelina

četrtek, 26. 3.

Pozdravljeni učenci ter učenke!! Kako ste kaj? A veste, da vas že pogrešam!!

Danes vam dajem posebno nalogo. Hmmm, ali ti navodila bere mama? Ja? Hitro jo pošlji stran in na pomoč pokliči očeta, brata, sestro!!!

Imava skriiivnooo nalogo. En del naloge smo naredili že v šoli, drug del moraš narediti sam. Na povezavi, ki ti jo bo odprl en od staršev, si oglej posnetek (od začetka do 0:36). Izberi si, kaj boš naredil, nato pa veselo na delo. Potrebuješ: kolaž papir, glue, scissors and your super fingers, video pa te bo vodil do želenega izdelka.

Včeraj smo mamice praznovale poseben dan – po angleško se mu reče mother’s day. To je dan, ko mami še posebej z veseljem pokažemo, da jo imamo radi, da jo cenimo. Pomisli, kaj vse ti tvoja mum pomaga narediti, ali ti kaj posebnega pripravi, skuha, se s teboj igra …? Vzemi si minutko in dobro premisli kaj vse počneta skupaj, kaj ti pomaga narediti, kdaj se skupaj smejita …  Za tvojo mamo pripravi poseben šopek in ji zapoj pesem, ki smo se jo naučili v šoli. Se je še spomniš? Pokukaj sem, da osvežiš svoj spomin. Preden nastopiš pred mamo, vsaj dvakrat zapoj ob posnetku, nato pa akcija!! Že res, da je bil Mother’s day včeraj, a če dobro pomislimo, ga lahko praznujemo čisto vsak dan 🙂

Ker se ne moremo videti v živo, te vabim, da mi kaj napišeš, pošlješ kakšno fotografijo … karkoli želiš na mojo spletno pošto – evelina.kravanja@os-kobarid.si

Lep pozdrav in objem,

učiteljica Evelina

 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR – 25.3.2020

Ob posnetku ponovi pesmico Ptičja svatba. Poslušaj še to izvedbo z malo bolj udarnimi ritmi: Ptičja svatba. Kateri posnetek ti je bolj všeč?

 

 

2.razred:

MATEMATIKA

23. 3. 2020 – Poišči čevelj in šolsko torbo. Potežkaj ju. Kaj tehta več? Vajo ponovi še s knjigo in svinčnikom, peresnico in zvezkom. Preberi in reši naloge v Delovnem zvezku str.32, 33. Zadnjo nalogo zapiši v zvezek za MAT. Reši tudi UL1.

24. 3. 2020 – Delovni zvezek str. 34, 35.

26. 3. 2020 – Računam z Iks str. 83, 84, 85.

27. 3. 2020 – Reši UL2

Naloge za pripravo na tekmovanje Matematični keguru

 

SLOVENŠČINA

24. 3. 2020 – Kako se naučimo pisati malo pisano črko B? MALA PISANA ČRKA B

Vadi zapis črke v Delovnem zvezku str. 29. V zvezek za vaje zapiši 4 vrstice b-jev. Pišem z Iksom str.50.

26. 3. 2020 – V zvezek z malimi tiskanimi črkami prepiši pesem Pogovor o domu (Delovni zvezek str.36). Reši nalogi 3 in 4. Nauči se pesem na pamet. 10 minut glasnega branja.

27. 3. 2020 – Kako se naučimo pisati malo pisano črko J? MALA PISANA ČRKA J

Vadi zapis črke v Delovnem zvezku str. 34. V zvezek za vaje zapiši 4 vrstice j-jev. Pišem z Iksom str. 51, 52.

 

SPOZNAVANJE OKOLJA

23. – 27. 3. 2020 – Starše ali stare starše (po telefonu) vprašaj za recept jedi ali pijače v kateri je tudi tvoje zelišče. Recept natipkaj in pošlji na spletni naslov: sabina.sovdat@os-kobarid.si

Julija – kamilica, Karolina – ognjič, Nejc – rman

 

TUJ JEZIK ANGLEŠČINA

ponedeljek 23. 3.

Pozdravljeni učenci! Ste si kaj odpočili od šole med koncem tedna in ste sveži in pripravljeni na nove izzive? Prepričana sem, da ste 🙂

Pred nekaj dnevi je prav posebna knjiga praznovala svoj 51. rojstni dan. Prepričana sem, da jo vsi poznate in ste jo gotovo prebrali tudi v slovenščini, zato ne bo niti najmanjše težave z njo. Imenuje se … The very hungry caterpillar. Jo prepoznaš? Kdo bi si mislil, da ima že toliko let, ha?

Tvoja prva naloga je, da jo zelo pazljivo poslušaš in si čim več zapomniš. Preberi naloge, ki te čakajo, nato si pravljico oglej še enkrat. Pssst, dam ti namig – zgodbo lahko vmes tudi ustaviš, opraviš nalogo, nato predvajaš dalje.

Odpri zvezek za pouk angleščine, nato na vrh strani napiši naslov ERIC CARLE: THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Naloga: nariši gosenico. Poleg glave mora imeti še sedem kolobarjev, ki morajo biti dovolj veliki, da vanje narišeš hrano, ki jo je pojedla vsak dan. Kolobarji naj bodo raje preveliki kot premajhni … (pod vsak kolobar bomo napisali tudi ime hrane, zato ne varčuj s prostorom, naj bo pregledno.) Poglej si zgodbo in za vsak dan v kolobar nariši njen slastni obrok. Poimenuj jih v angleščini (zaenkrat le ustno – an apple, a pear …)

Zraven ne pozabimo, da nam je pisatelj predstavil še dneve v tednu. Poslušaj pesem vsaj trikrat, nato zraven zapleši, rajaj in glaaasnooo zapoj!

Ko končaš, se sprosti z malce telovadbe – globoko vdihni in začni …

  1. stisni se kot jajce. miruj minutko in umirjeno dihaj
  2. plazi se kot gosenica in vmes radovedno opazuj svet. Vidiš kaj zanimivega? Ne bodi prehiter, tudi gosenica ni.
  3. miruj kot buba in opazuj kako se počutiš. Petkrat globoko vdihni in izdihni.
  4. poleti kot metulj in z nasmehom razveseli nekoga doma 🙂

Lepo se imej, kmalu se zopet oglasim. Morda v sredo namesto v četrtek …

Pozdrav od ne tako daleč 😉

učiteljica Evelina

četrtek, 26. 3.

Pozdravljeni učenci ter učenke!! Kako ste kaj? A veste, da vas že pogrešam!!

Danes vam dajem posebno nalogo. Hmmm, ali ti navodila bere mama? Ja? Hitro jo pošlji stran in na pomoč pokliči očeta, brata, sestro!!!

Imava skriiivnooo nalogo. En del naloge smo naredili že v šoli, drug del moraš narediti sam. Na povezavi, ki ti jo bo odprl en od staršev, si oglej posnetek (od začetka do 0:36). Izberi si, kaj boš naredil, nato pa veselo na delo. Potrebuješ: kolaž papir, glue, scissors and your super fingers, video pa te bo vodil do želenega izdelka.

Včeraj smo mamice praznovale poseben dan – po angleško se mu reče mother’s day. To je dan, ko mami še posebej z veseljem pokažemo, da jo imamo radi, da jo cenimo. Pomisli, kaj vse ti tvoja mum pomaga narediti, ali ti kaj posebnega pripravi, skuha, se s teboj igra …? Vzemi si minutko in dobro premisli kaj vse počneta skupaj, kaj ti pomaga narediti, kdaj se skupaj smejita …  Za tvojo mamo pripravi poseben šopek in ji zapoj pesem, ki smo se jo naučili v šoli. Se je še spomniš? Pokukaj sem, da osvežiš svoj spomin. Preden nastopiš pred mamo, vsaj dvakrat zapoj ob posnetku, nato pa akcija!! Že res, da je bil Mother’s day včeraj, a če dobro pomislimo, ga lahko praznujemo čisto vsak dan 🙂

Ker se ne moremo videti v živo, te vabim, da mi kaj napišeš, pošlješ kakšno fotografijo … karkoli želiš na mojo spletno pošto – evelina.kravanja@os-kobarid.si

Lep pozdrav in objem,

učiteljica Evelina

 

LIKOVNA UMETNOST

27. 3. 2020 – Pripravi si kvadrat 15cm x 15cm zelenega kolž papirja in kvadrat 12cm x 12cm rdečega kolaž papirja ter izdelaj ORIGAMI TULIPAN. Če nimaš kolaž papirja, si lahko pomagaš z navadnim belim papirjem, ki ga poljubno pobarvaš.

 

GLASBENA UMETNOST

24. 3. 2020 – Na povezavi je pesmica Petelinček je na goro šel. Ob posnetku se jo nauči.

26. 3. 2020 – Ponovi pesmico, ki si se jo naučil v torek. Mamo prosi, da ti posodi 2 kuhalnici. Izmisli si spremljavo za pesmico.

 

ŠPORT

23. – 27. 3. 2020– Po vsaki nalogi si vzemi čas za 10 počepov in 10 trebušnjakov. Po dopoldanskem opravljenem delu za šolo pa še: 5x teci okoli hiše in povadi sonožen preskok kolebnice.

 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR – 25.3.2020

Ob posnetku ponovi pesmico Ptičja svatba. Poslušaj še to izvedbo z malo bolj udarnimi ritmi: Ptičja svatba. Kateri posnetek ti je bolj všeč?

 

(Skupno 997 obiskov, današnjih obiskov 1)