Centralna šola Kobarid 3. a:

Petek, 27. 3. 2020

Slovenščina:  V zvezek SLJ zapiši naslov Hvaležen/a sem svoji svoji mami

V obliki povedi ali pesmice zapiši svoji mami, za kaj vse si ji hvaležen, kaj ti nudi, kaj vse ti daje, kako se ob njej počutiš, kaj si se od nje pomembnega naučil/a,  kaj z njo najraje počneš, česa si želiš še več …

Matematika: Reši učni list deljenja Deljenje z 8

Šport: Navodila  ŠPO

RID: Klikni Sporočilo učenci 3a

 

Četrtek, 26. 3. 2020

Slovenščina: Na DZ str. 24 preberi Vabilo in odgovori na vprašanja. Ker imamo ob četrtkih 2 uri slj, preberi še neumetnostno besedilo Lutkovna predstava DZ str. 25. Nato ustno v celih povedih odgovori na vprašanja v nalogi 1. in reši 2. nalogo.

Podaljšan rok za domače branje do naslednjega četrtka, 2. 4. 2020.

Matematika: Zdaj, ko si dovolj dobro vadil/a poštevanko števila 8, lahko deliš z 8. Reši DZ stran 59.

Likovna umetnost: Ozri se skozi okno in si najdi motiv iz narave. Rišemo živo naravo. Lahko je to drevo, narcise ali morda mačka, ki se sprehaja mimo tvojega pogleda. Riši na A4 z barvicami ali flomastri. Ko izdelek končaš, ga malo na nekaterih mestih poškropiš z vodo in razmažeš. To lahko storiš z zobno ščetko.

Če želiš, lahko starši fotografirajo sliko in jo pošlješ za šolski časopis.

Sreda, 25.3.

ŠPORTNI DAN Z MAMO

Danes je pred teboj športni dan. Če se ti slučajno danes tvoja mama ne more pridružiti, lahko športni dan opraviš kateri drugi dan, ko bo mama imela čas. Ta športni dan ima namreč zelo pomembno sporočilo. Ne samo, da si boste odpočili od sedenja pred zvezki in računalnikom, dan boste preživeli s svojimi mamami (Pssst, s tabo delim skrivnost, saj veš, danes je materinski dan!). Verjamem, da tvoja mama komaj čaka, da ta dan preživi s tabo, zato smo vama pripravili nekaj navodil, kako bosta ta športni dan še bolje izkoristila za druženje. Ne pozabi na veeeliiikoooo smeha in objemov.  Tekom dneva posnemi tudi fotografijo in jo objavi –https://padlet.com/os_kobarid/uiyo9z2i0058

  • Najprej opravi naloge pod točko 1, točko 2 in točko 3. 
  • Nato si izberi točko 4 ali točko 5.
  • Če želiš, opravi tudi točko 6 in točko 7 .

Naloge:

Naloga 1:  Gibalna abeceda  Gibalna abeceda

Naloga 2: Pojdi na sprehod z mamo.

Naloga 3: Telovadi –  posnetek si izberi sam. https://www.youtube.com/channel/UCTIwFB4ciFi5ZCIu-VlwaOg

Naloga 4: Nariši mami risbico.

Naloga 5:  Zapoj mami pesmico.

Naloga 6: Kuhaj z mamo.

Naloga 7: Pomagaj mami pri hišnih opravilih kot so: pospravi, pometi, pomagaj na vrtu …

Želimo vam lep dan!

 

MATEMATIKA

23. 3. 2020 –  V karo zvezek napiši poštevanko števila 8, obkroži večkratnike števila 8 in jih izpiši. Reši DZ str. 57

24. 3. 2020 – Ustno vadi poštevanko števila 8 in reši DZ str. 58

+ poštevanka spomin: MEMORY

SLOVENŠČINA

23. 3. 2020 – V berilu še enkrat preberi Tri botre lisičice na strani 53. Nato v zvezek izpiši narečne besede Razlaga besed (str. 57)  in v celi povedi odgovori na prva dva vprašanja (str. 57)

24. 3. 2020 – Natančno preberi neumetnostno besedilo v DZ str. 20 in v zvezek v celih povedih odgovori na vprašanja od a) do č) na strani 21

SPOZNAVANJE OKOLJA

23. 3. 2020 – Ponovno preberi stran 68 Naselja in v zvezek odgovori na vprašanji A A, ki sta označeni z zeleno barvo.

24. 3. 2020 – Odgovori na drugi del nalog na strani 69

TUJ JEZIK ANGLEŠČINA petek, 27. 3. 

Pozdravljeni učenci ter učenke!! Kako ste kaj? A veste, da vas že pogrešam!!

Pred nekaj dnevi je prav posebna knjiga praznovala svoj 51. rojstni dan. Prepričana sem, da jo vsi poznate in ste jo gotovo prebrali tudi v slovenščini, zato ne bo niti najmanjše težave z njo. Imenuje se … The very hungry caterpillar. Jo prepoznaš? Kdo bi si mislil, da ima že toliko let, ha?

Tvoja prva naloga je, da jo zelo pazljivo poslušaš in si čim več zapomniš. Preberi naloge, ki te čakajo, nato si pravljico oglej še enkrat.

Nato reši TO nalogo. Ko jo končaš, preveri svoje rešitve takole: klikni FINISH, nato CHECK MY ANSWERS. Koliko pravilnih odgovorov si zbral-a?

Nadaljuj z reševanjem TE naloge, odgovore preveri na enak način. Nazadnje reši še zadnjo nalogo, pri kateri povlečeš besede na ustrezne prostorčke. Ko preveriš odgovore, nalogo prepiši v zvezek.

Na vrh strani napiši naslov ERIC CARLE: THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Z nalivnim peresom prepiši zadnjo rešeno nalogo. Zraven lahko tudi ilustriraš hrano.

Zraven ne pozabimo, da nam je pisatelj predstavil še dneve v tednu. Poslušaj pesem vsaj trikrat, nato zraven zapleši, rajaj in glaaasnooo zapoj!

Danes vam dajem še posebno nalogo, malo za sprostitev. Hmmm, ali ti navodila bere mama? Ja? Hitro jo pošlji stran in na pomoč pokliči očeta, brata, sestro!!!

Imava skriiivnooo nalogo. En del naloge smo naredili že v šoli, drug del moraš narediti sam. Na povezavi si oglej posnetek (od začetka do 0:36). Izberi si, kaj boš naredil, nato pa veselo na delo. Potrebuješ: kolaž papir, glue, scissors and your super fingers, video pa te bo vodil do želenega izdelka.

Ta teden smo mamice praznovale poseben dan – po angleško se mu reče Mother’s day. To je dan, ko mami še posebej z veseljem pokažemo, da jo imamo radi, da jo cenimo. Pomisli, kaj vse ti tvoja mum pomaga narediti, ali ti kaj posebnega pripravi, skuha, se s teboj igra …? Vzemi si minutko in dobro premisli kaj vse počneta skupaj, kaj ti pomaga narediti, kdaj se skupaj smejita …  Za tvojo mamo pripravi poseben šopek in ji zapoj pesem, ki smo se jo naučili v šoli. Se je še spomniš? Pokukaj sem, da osvežiš svoj spomin. Preden nastopiš pred mamo, vsaj dvakrat zapoj ob posnetku, nato pa akcija!! Že res, da je bil Mother’s day v sredo, a če dobro pomislimo, ga lahko praznujemo čisto vsak dan 🙂

Ker se ne moremo videti v živo, te vabim, da mi kaj napišeš, pošlješ kakšno fotografijo … karkoli želiš na mojo spletno pošto – evelina.kravanja@os-kobarid.si

Lep pozdrav in objem,

učiteljica Evelina

LIKOVNA UMETNOST

 

GLASBENA UMETNOST

24. 3. 2020 – Zapoj pesmici Naša kuharica in Računstvo ter nariši tri ljudska glasbila na strani 28

ŠPORT

23. 3. 2020 Na youtube poišči tebi ljubo pesem in zapleši ali pleši Ples – Just dance

24. 3. 2020 Sam/a ali z drugimi člani družine naredi ogrevalne vaje od glave do pete, nato pokaži nekaj asan joge, ki se jih spomniš. Nekaj idej in pozdrav soncu: JOGA_POZDRAV SONCU, prikaz Pozdrav soncu

Lahko si s starši ogledaš prispevek Joga za otroke – (osredotoči se na otroke in delaj vaje)  joga

PODALJŠANO BIVANJE

IGRA: vožnja z avtomobilom https://www.multiplication.com/games/play/car-rush-multiplication

Ko boš v naravi, poskušaj zapiskati na cvetove trobentic. Razmišljaj zakaj nekatere ne piskajo. Če želiš, cvetove trobentic posuješ po regratovi solati ali iz njih skuhaš čaj proti kašlju.

Če imaš doma kolebnico, poskusi na različne skakati. Poglej si video, nato ustvarjaj še sam.  https://www.youtube.com/watch?v=hiaOo71Ujyw

(Skupno 1.209 obiskov, današnjih obiskov 1)