Centralna šola Kobarid 3. b:

Sreda, 25.3.

ŠPORTNI DAN Z MAMO

Danes je pred teboj športni dan. Če se ti slučajno danes tvoja mama ne more pridružiti, lahko športni dan opraviš kateri drugi dan, ko bo mama imela čas. Ta športni dan ima namreč zelo pomembno sporočilo. Ne samo, da si boste odpočili od sedenja pred zvezki in računalnikom, dan boste preživeli s svojimi mamami (pssst, s tabo delim skrivnost, saj veš, danes je materinski dan!). Verjamem, da tvoja mama komaj čaka, da ta dan preživi s tabo, zato smo vama pripravili nekaj navodil, kako bosta ta športni dan še bolje izkoristila za druženje. Ne pozabi na veeeliiikoooo smeha in objemov.  Tekom dneva posnemi tudi fotografijo in jo objavi –https://padlet.com/os_kobarid/uiyo9z2i0058

  • Najprej opravi naloge pod točko 1, točko 2 in točko 3. 
  • Nato si izberi točko 4 ali točko 5.
  • Če želiš opravi tudi točko 6 in točko 7 .

Naloge:

Naloga 1:  Gibalna abeceda  Gibalna abeceda

Naloga 2: Pojdi na sprehod z mamo.

Naloga 3: Telovadi –  posnetek si izberi sam. https://www.youtube.com/channel/UCTIwFB4ciFi5ZCIu-VlwaOg

Naloga 4: Nariši mami risbico.

Naloga 5:  Zapoj mami pesmico.

Naloga 6: Kuhaj z mamo.

Naloga 7: Pomagaj mami pri hišnih opravilih (pospravi, pometi, pomagaj na vrtu,..).

Želimo vam lep dan!

MATEMATIKA

23. 3.: Reši: DZ, str. 61, nal. 3

rešite Kahoot: vpišite svoje pravo ime, saj 1. dobi priznanje

prijavite se na telefonu, tablici ali računalniku na https://kahoot.it/  CODA:082859

24. 3.: Reši: DZ, str. 61, nal. 4

26. 3.: Reši: DZ, str. 61, nal. 5/ 1 – 4

27. 3.: Reši: DZ, str. 61, nal. 5/ 5 – 8

Utrjuj znane poštevanke in deljenje! ( Šolska spletna stran, Interaktivne vaje, Matematika, 1. – 5. r, Računam do 100,       Množenje ( poštevanka, deljenje)

MEMORY

 

*Naloge za pripravo na tekmovanje Matematični keguru: https://www.dmfa.si/Tekmovanja/Kenguru/SpletnoTekmovanje.aspx

 

 

SLOVENŠČINA

23.3.: Grdi raček, berilo, str. 204, 205, preberi 2x in odgovori na vprašanja: 1, 2, 3

24. 3.: Grdi raček, berilo, str. 204, 205, preberi 1x in odgovori na vprašanji 4, 5

26. 3.: V zvezek SLJ zapiši naslov Hvaležen/a sem svoji svoji mami

V obliki povedi ali pesmice zapiši svoji mami, za kaj vse si ji hvaležen, kaj ti nudi, kaj vse ti daje, kako se ob njej počutiš, kaj si se od nje pomembnega naučil,  kaj z njo najraje počneš, česa si želiš še več,…

27. 3.: Reši: DZ, str. 39, nal.2 in Ponovim.

 

SPOZNAVANJE OKOLJA

23. 3.: Domača pokrajina, DZ, str. 72, preberi 1x, odgovori na vprašanje Bineta v zvezek in reši nal. 1

24. 3.: Naš kraj, DZ, str. 71, nal 1,2

 

TUJ JEZIK ANGLEŠČINA petek, 27. 3. 

Pozdravljeni učenci ter učenke!! Kako ste kaj? A veste, da vas že pogrešam!!

Pred nekaj dnevi je prav posebna knjiga praznovala svoj 51. rojstni dan. Prepričana sem, da jo vsi poznate in ste jo gotovo prebrali tudi v slovenščini, zato ne bo niti najmanjše težave z njo. Imenuje se … The very hungry caterpillar. Jo prepoznaš? Kdo bi si mislil, da ima že toliko let, ha?

Tvoja prva naloga je, da jo zelo pazljivo poslušaš in si čim več zapomniš. Preberi naloge, ki te čakajo, nato si pravljico oglej še enkrat.

Nato reši TO nalogo. Ko jo končaš, preveri svoje rešitve takole: klikni FINISH, nato CHECK MY ANSWERS. Koliko pravilnih odgovorov si zbral-a?

Nadaljuj z reševanjem TE naloge, odgovore preveri na enak način. Nazadnje reši še zadnjo nalogo, pri kateri povlečeš besede na ustrezne prostorčke. Ko preveriš odgovore, nalogo prepiši v zvezek.

Na vrh strani napiši naslov ERIC CARLE: THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Z nalivnim peresom prepiši zadnjo rešeno nalogo. Zraven lahko tudi ilustriraš hrano.

Zraven ne pozabimo, da nam je pisatelj predstavil še dneve v tednu. Poslušaj pesem vsaj trikrat, nato zraven zapleši, rajaj in glaaasnooo zapoj!

Danes vam dajem še posebno nalogo, malo za sprostitev. Hmmm, ali ti navodila bere mama? Ja? Hitro jo pošlji stran in na pomoč pokliči očeta, brata, sestro!!!

Imava skriiivnooo nalogo. En del naloge smo naredili že v šoli, drug del moraš narediti sam. Na povezavi si oglej posnetek (od začetka do 0:36). Izberi si, kaj boš naredil, nato pa veselo na delo. Potrebuješ: kolaž papir, glue, scissors and your super fingers, video pa te bo vodil do želenega izdelka.

Ta teden smo mamice praznovale poseben dan – po angleško se mu reče mother’s day. To je dan, ko mami še posebej z veseljem pokažemo, da jo imamo radi, da jo cenimo. Pomisli, kaj vse ti tvoja mum pomaga narediti, ali ti kaj posebnega pripravi, skuha, se s teboj igra …? Vzemi si minutko in dobro premisli kaj vse počneta skupaj, kaj ti pomaga narediti, kdaj se skupaj smejita …  Za tvojo mamo pripravi poseben šopek in ji zapoj pesem, ki smo se jo naučili v šoli. Se je še spomniš? Pokukaj sem, da osvežiš svoj spomin. Preden nastopiš pred mamo, vsaj dvakrat zapoj ob posnetku, nato pa akcija!! Že res, da je bil Mother’s day v sredo, a če dobro pomislimo, ga lahko praznujemo čisto vsak dan 🙂

Ker se ne moremo videti v živo, te vabim, da mi kaj napišeš, pošlješ kakšno fotografijo … karkoli želiš na mojo spletno pošto – evelina.kravanja@os-kobarid.si

Lep pozdrav in objem,

učiteljica Evelina

LIKOVNA UMETNOST

26. 3.: Slikanje z voščenkami, motiv Dejavnost, ki jo najraje počnem z mojo mamo

 

GLASBENA UMETNOST

24. 3.: Prepevaj pesmico Ptičja svatba in oblikuj spremljavo z različnimi predmeti ( npr.: dva svinčnika, dva kamenčka, …) ali s ploskanjem, tleskanjem,….

27. 3.: Slovenska ljudska glasba, DZ, str. 27. Preberi besedilo in si poglej posnetek Rezijanska ljudska glasba: Pod goro to Kaninovo Rezijanski ples

V zvezek nariši narodno nošo Rezije (moško in žensko).

 

ŠPORT

Pomembno je, da se gibljemo vsak dan. V tem tednu si bomo pomagali z idejami iz Športnih 5×5. Veliko zabave!

 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR

23. 3.:Prepevajte pesmici: Čez vodo in Izštevanka

24. 3.: Prepevajte pesmici: Čez vodo in Izštevanka

 

RID

25. 3.

Dragi učenci!

Teden učenja na daljavo je za nami. Prepričana sem, da vestno opravljate naloge, ki vam jih pošiljam in da ste se že navadili na takšen način učenja. Pri delu bodite pozorni na lepopisje, saj imate zdaj možnost, da v svojem ritmu rešujete naloge. Razmislite, kaj vam je všeč pri takšnem načinu učenja, pa tudi kaj vam ni, kaj pogrešate, česa si želite. Svoje občutke in razmišljanja mi napišite ( oz. vaši starši) na mail: karmen.ostroznik@guest.arnes.si. Mamicam čestitam ob materinskem dnevu!

Jaz vas zelo pogrešam! Pogrešam vaše nasmehe, prijaznost, vaše sodelovanje, znanje, kreativnost, vašo pripravljenost, ki ste jo izkazovali pri urejanju učilnice in tudi vašo nagajivost.

Prosti čas namenite igri, sodelovanju pri gospodinjskih opravilih, gibanju, telovadbi in higieni. Vsak dan izvajajte sprostitveno vajo” Mokri kuža” in k izvajanju povabite tudi druge družinske člane. Lahko jo izvajajte ob glasbi. ( Intenzivno stresajte svoje telo 90 s- vaja je namenjena sproščanju napetosti v telesu, jeze, razdražljivosti, tesnobe, strahu,…). Branje podaljšajte na 20 min in prosite starše ali starejše sorojence, da vam berejo. Veliko se pogovarjajte. Bodite prijazni, strpni, vljudni, sočutni, saj se boste tako vsi bolje počutili.

Želim vam uspešno učenje in veliko brezskrbne igre. Rada vas imam,

vaša razredničarka Karmen

 

PODALJŠANO BIVANJE

IGRA: vožnja z avtomobilom https://www.multiplication.com/games/play/car-rush-multiplication

(Skupno 1.138 obiskov, današnjih obiskov 1)