UČENJE NA DALJAVO

 

NAPOTKI ZA STARŠE:

  1. Otroci bodo potrebovali vašo pomoč pri organiziranju časa, prostora in uporabi tehnologije. V okviru možnosti, ki jih imate, poskušajte najti za otroka urnik, ko bo učenje in delo na daljavo potekalo.
  2. Učenje na daljavo bo v začetku delovalo na relaciji učitelj –učenec. Iščemo možnosti za realno vzpostavitev tudi v obratni smeri in podajanju povratnih informacij.
  3. Navajajte jih na samostojnost in jih usmerjajte k branju in razumevanju navodil. Zdaj imamo možnost in čas za to. Bo pa to ena izmed težkih nalogJ.
  4. Imejte potrpljenje. Z njim in z nami. Vsi se učimo tega novega načina in nanj se nismo uspeli pripraviti. Vsak učitelj bo po svojih najboljših močeh pripravljal in izbiral naloge, ki bodo otroke zaposlile in s katerimi bo proces učenja tekel dalje. Izbirali bodo naloge, za katere vedo, da so jih sposobni opraviti samostojno. Nekatere bodo lahko opravili z lahkoto, za druge pa se bodo morali nekoliko potruditi. Vztrajajte in opogumljajte jih.
  5. Načrtovali smo s pričetkom dela v sredo, vendar so se nekateri učitelji po velikem številu klikov na spletno stran razreda odločili, da pripravijo naloge že v ponedeljek. Naj vas to ne zmoti. »Kujemo železo, ko je vroče.«
  6. Učenci naj rešijo vse naloge do konca tedna. Naj imajo urejene zvezke, izdelke, katere bodo morali kasneje prinesti v šolo, naj zbirajo na enem mestu.
  1. Vsekakor pa delajmo v miru in najprej poskrbimo, da bomo zdravi in da bomo v teh časih ohranili zdravega duha. Šele začeli smo in kot nam obljubljajo, bo to trajalo še kak teden ali dva več kot 14 dni.

Če vam lahko kakorkoli pomagamo, nas obvestite!

 

(Skupno 518 obiskov, današnjih obiskov 1)