Centralna šola Kobarid 2. b.:

PONEDELJEK, 30.3.2020

ŠPORT – podajanje žoge

SLJ – pesmica O.Župančič: Ciciban Cicifuj

MAT – DZ str. 84

SPO – sadno drevo

TOREK, 31. 3. 2020

MAT : Denar – DZ str. 85, 86

TJA:

TUJ JEZIK ANGLEŠČINA torek, 31. 3. (2 uri)

Pozdravljeni učenci! Ste preživeli prijeten konec tedna? Hvala za sporočila, ki ste mi jih poslali, polepšali ste mi dan 🙂

Danes nas čaka nekaj poslušanja, risanja, pisanja, nato pa petja. Let’s GO!

Ponovno si oglej posnetek Very hungry caterpillar. Kjer bere sadje (1:40), besede vsaj dvakrat poslušaj, nato posnetek ustavljaj in ponavljaj besede (one apple, two pears …). Ponovi jih vsaj dvakrat. Reši slušno nalogo (klikni enkrat naprej), ponavljaj besede in postavi sličico na ustrezno mesto. Ostalih nalog še ni potrebno reševati, samo prvo! Nalogo reši vsaj trikrat. Ko končaš, reši še drugo slušno nalogo na enak način. Nadaljujete delo v English notebook. Narisali ste Very hungry caterpillar. V kolobarjih je narisana hrana, sedaj moramo sliko opremiti z besedami. Na povezavi gosenica hrana imate vsa navodila. Dodane so nove besede, ki jih v zgodbi ni bilo. Prepričana sem, da boš dve uganil brez težav. Če se ti kje zatakne, dodajam povezavo na spletni slovar, ki smo ga uporabljali že v šoli. (V pregled mi lahko pošljete vaše izdelke  – fotografiraj in pošlji po e-pošti.)

Ker vem, da sem ti danes dala veliko pisanja, te razvedrim s to zabavno pesmico. Priznam, tako hitro gre v uho, da si jo že dva dni prepevam. Bolj kot telovadiš z jezičkom, bolj zabavna je. Upam, da bo tudi tebi všeč. Glasno jo zapoj, se malce spakuj in zraven skači, pleši, telovadi, stresi roke, celotno telo, da se ti prebudi in sprosti po aktivnem pisanju.

Vem, da sem vam danes dala kar veliko dela, a obljubim, da vas v petek čaka zabavna naloga.

Bye,

teacher Evelina

SLJ (2 uri): ZANIMIVOSTI O ŽIVALIH – DZ str.30, 31

SPO: Spomladi sejemo in sadimo

OPZ

30. 3.: Muca na klavir igra, preberi besedilo in poslušaj posnetek.

MUCA NA KLAVIR IGRA

POSNE31. 3.: Ponavljaj besedilo pesmice Muca na klavir igra in poj ob posnetku.TEK

31. 3.: Ponavljaj besedilo pesmice Muca na klavir igra in poj ob posnetku.

SREDA – 1.4.2020

SLJ – branje z razumevanjem

GUM – miselni vzorec pihala

MAT – denar DZ str. 87

LUM  (2 uri) – risanje s programom slikar

ČETRTEK – 2.4.2020

ŠPO- vadba na stopnicah

SPO – varovanje okolja

SLO (2 uri) – risanka Palčica, ustvarjanje skupne pravljice

PETEK – 3.4.2020

Hej hoj, good morning! Ste se danes ponoči dobro naspali?

Ker sem vam v ponedeljek dala kar precej dela, vam ga danes dam malo manj.

Ponovno reši obe slušni nalogi – sadje1  in sadje2 Tokrat rešiš celotni nalogi, poskusi vse uganiti prav in ne pozabi na glasno ponavljanje besed! Ko rešiš posamezno nalogo, klikni gumb MARK – preveri tvoje rešitve in označi pravilne in nepravilne odgovore. Če se ti kje zatakne, ti dajem ponovno na voljo povezavo na spletni slovar, ki smo ga uporabljali že v šoli. Naloge lahko rešiš večkrat in primerjaš svoj rezultat.

Ste zapeli pesem o apples and bananas? Danes jo še enkrat ponovite, pa tudi pesem o dnevih v tednu še malo povadite. Sedaj imaš priložnost – jump, walk, sing, spin!

Za utrjevanje besed ti dam še nekaj interaktivnih vaj, ki jih rešuješ po želji – križankopirate ter frogs. (če vam ne dela, vklopite adobe flash player)

Ker pa v teh dneh potrebujemo veliiko vitaminov imam zate pomembno nalogo. Z znanjem, ki ga sedaj imaš že veliko, pojdi v trgovino (to pomeni v domačo kuhinjo) in prodajalko/prodajalca (mum, dad, brother, sister) prosi za fruit. CAN I HAVE AN APPLE, PLEASE? (ken aj hev ‘n epl pliz?) Zanj se zahvali – THANK YOU. Nakupi želeno sadje (lahko ga celo plačaš po angleško, saj znaš) in naredi a FRUIT SALAD. Poimenuj sadje, dodaj barve kot na primer v tej pesmici, nadeni si kuharsko kapo and GO! (pa previdno z noži!)

Če želite z mano deliti vaše kuharske izdelke, mi jih kar pošljite. Ohhh, kako slastna malica se vam obeta!! Enjoy your meal!

Have a nice weekend, see you on Tuesday,

teacher Evelina

ŠPO – vaje na stopnicah

MAT – Računamo z denarjem DZ str. 88

SLJ – Primerjam lastnosti  DZ str. 32 in 33

GUM – poigrajmo se z ritmom

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)