Centralna šola Kobarid 3. a:

 

30. 3. 2020

ŠPOVadba doma 

SLJ: 2 URI – Hvala vsem za pisma po e pošti. Preberi besedilo DZ str. 40 in ustno odgovori na vprašanja 1. naloge. Vprašanji č) in d) odgovori v zvezek SPO. Naslov: MESTO. Nato reši še 2. nalogo V DZ. V nalogi PONOVIM imaš v besedi IZOLATOR – mesto IZOLA, išči naprej. V zvezek prepiši samo BESEDE.

SPO: Oglej si in preberi ter reši MESTO ali VAS. Zdaj lahko izpolniš preglednico 1. nalogo na strani 70

MAT: Na spletni strani šole so UPORABNE POVEZAVE. Ti odpri Lilibi in pojdi www.lilibi.si -> mestni-trg -> matematika-> mnozenje-in-deljenje->igre-> mnozenje ali si na telefon namesti brezplačno aplikacijo Tabela za množenje

31. 3. 2020

ŠPO: Pojdi na sprehod, nato doma naredi asane: želva, rak morski pes in morska zvezda.

SPO + SLJ:  Oglej si rešitve MESTO ali VAS. Ali imaš tu ti tako? Ponovimo snov. POGLEJ SI SPODNJI POSNETEK – NASELJA .

Nato preberi sestavek UL_VAS. Odgovore piši v zvezek SPO. Pri SLJ beri knjigo Anica in grozovitež. Če si jo že prebral/a, beri kakšno knjigo, ki jo imaš doma in je lahko tudi za bralno značko.

MAT: V DZ reši 1. nalogo str. 60

GUM: Oglej si ljudske noše in glasbila na fotografijah na strani 27, 28.

 

1. 4. 2020

SLJ: Berilo 118 Pesem_Dim Zupan

MAT:  V DZ reši 2. nalogo str. 60

SPO:  V DZ izpolni preglednico o svojem kraju v 1. nalogi na strani 71. Pomagaj si z učnim listom od včeraj UL_VAS

GUM: Oglej si prvo polovico posnetka (5 min) Rezijanska ljudska glasba: Pod goro to Kaninovo Rezijanski ples, nato v zvezek nariši narodno nošo Rezije (moško in žensko).

TJA:

Pozdravljeni učenci! Hvala za vso vašo pošto, z veseljem sem jo prebirala in upam, da bom prejela še kakšno 🙂

Danes nas čaka nekaj poslušanja, risanja, pisanja, nato pa petja. Let’s GO!

Prvo pa poskusi rešiti to nalogo – pojdi na to stran https://goformative.com/join in vtipkaj kodo KGZGYJ. Poglej, če se še spomniš, kaj smo se učili nedolgo nazaj. Prijavi se s svojim pravim imenom, rešuj samo enkrat.

Ko rešiš ponovitev znanja, si ponovno poslušaj posnetek The very hungry caterpillar. Kjer bere sadje (1:40), besede vsaj dvakrat poslušaj, nato posnetek ustavljaj in besede ponavljaj (apple, pears …). Ponovi jih vsaj dvakrat. Reši slušno nalogo (klikni enkrat naprej), ponavljaj besede in postavi sličico na ustrezno mesto. Ostalih nalog še ni potrebno reševati, samo prvo! Ko končaš, reši še drugo slušno nalogo na enak način. Nadaljujete delo v English notebook. Prepisali ste učni list. Je bilo težko? Nariši the Very hungry caterpillar – glavo in sedem kolobarjev. V kolobarjih je hrana, ki jo je vsak dan posebej zaužila. Sedaj moramo sliko opremiti z besedami. Na povezavi gosenica hrana imate vsa navodila. Dodane so nove besede, ki jih v zgodbi ni bilo. Prepričana sem, da boš dve uganil brez težav. Če se ti kje zatakne, dodajam povezavo na spletni slovar, ki smo ga uporabljali že v šoli. Še enkrat ponovi obe slušni nalogi, ne pozabi na ponavljanje besed!

Ker vem, da sem ti danes dala veliko pisanja, te razvedrim s to zabavno pesmico. Priznam, tako hitro gre v uho, da si jo že dva dni prepevam. Bolj kot telovadiš z jezičkom,  bolj zabavna je. Upam, da bo tudi tebi všeč. Glasno jo zapoj in zraven skači, pleši, telovadi, stresi roke in celotno telo, da se ti prebudi in sprosti po aktivnem pisanju.

Have a nice day, see you on Friday!!

(pa ne pozabi, danes je dan šaljivcev – spomni se kake hecne šale in nahecaj domače :))

 

ISP

Čet., 2. 4.

Če si kdo želi ponoviti malo branja z razumevanjem in se potem preizkusiti z vprašanji …

Tako, boš videl tudi sam rezultate svojega reševanja. Odgovori so samo PRAVILNO – TRUE  ali NEPRAVILNO – FALSE. (Je angleški program.) Klikneš na povezavo: https://goformative.com/formatives/5e84d896d757271e2042065a , vpišeš svoje ime in priimek in kodo FYTQRD. ko končaš klikneš še SUBMIT in SUBMIT, da pogledaš svoje reševanje.

Srečno!

2. 4. 2020

SLJ:  Svetovni dan otroške in mladinske literature. Poslušaj zvočno pravljico, ki so jo starši dobili po e pošti.

MAT: V DZ reši 3. nalogo str. 61. Če želiš, lahko rešiš dodatno 5. nalogo

LUM: S flomastri ilustriraj poslušano zgodbo.

 

3. 4. 2020

ŠPOTelovadim s kocko Uživaj!

MAT: V DZ reši 4. nalogo str. 61. Če želiš, lahko rešiš dodatno 5. nalogo

SLJ: Preberi 2x odlomek: H. C. Andersen – Grdi raček na strani 204 in na kratko napiši obnovo prebranega. Pošlji po e pošti.

TJA Friday, 3.4.2020

Pozdravljeni učenci!

Pregledala sem vaše reševanje kviza o delih telesa. Nekateri ste naredili skoraj vse pravilno (četudi vam je občasno javljalo, da je odgovor napačen). Največ napak se je pojavljalo pri opisu obraza. Vem, da tega letos nismo še ponovili, vendar smo se tega učili lansko šolsko leto. V splošnem gledano, vam je šlo delo zelo dobro od rok. BRAVO!

Danes imate novo nalogo – enaka navodila. Klikni TUKAJ, vtipkaj kodo RKOPJU. Ponavljam, rešuj ENKRAT, vpiši se s svojim imenom (za tiste, ki navodila niste upoštevali). Naloga je lahka, zabavna, brez skrbi 🙂 Ker sem v tej spletni učilnici naredila skupino prav za vas (da vam lahko pošiljam moje odgovore) prosite starše, da se vam pomagajo vpisati (create account -> I’m a student -> create free account). Nato pa reši nalogo.

Nato pa …

Ker sem vam v ponedeljek dala kar precej dela, vam ga danes dam malo manj.

Ponovno reši obe slušni nalogi – sadje1  in sadje2 Tokrat rešiš celotni nalogi, poskusi vse uganiti prav in ne pozabi na glasno ponavljanje besed! Ko rešiš posamezno nalogo, klikni gumb MARK – preveri tvoje rešitve in označi pravilne in nepravilne odgovore. Če se ti kje zatakne, ti dajem ponovno na voljo povezavo na spletni slovar, ki smo ga uporabljali že v šoli.

Ste zapeli pesem o apples and bananas? Danes jo še enkrat ponovite, pa tudi pesem o dnevih v tednu še malo povadite. Sedaj imaš priložnost – jump, walk, sing, spin!

Za utrjevanje besed pa ti dam še nekaj interaktivnih vaj, ki jih rešuješ po želji – križankopirate ter frogs. (če vam ne dela, vklopite adobe flash player)

Ker pa v teh dneh potrebujemo veliiko vitaminov imam zate pomembno nalogo. Z znanjem, ki ga sedaj imaš že veliko, pojdi v trgovino (to pomeni v domačo kuhinjo) in prodajalko/prodajalca (mum, dad, brother, sister) prosi za fruit. CAN I HAVE AN APPLE, PLEASE? (ken aj hev ‘n epl pliz?) Zanj se zahvali – THANK YOU. Zberi sadje in naredi a FRUIT SALAD. Poimenuj sadje, dodaj barve kot na primer v tej pesmici. Enjoy your meal!! 🙂

V pregled mi pošljete vaše izdelke (če jih še niste) – fotografiraj strani v zvezku in pošlji po e-pošti.

Have a nice week, see you on Wednesday!!

ostanite zdravi,

teacher Evelina

 

V prejšnjem tednu si opravil športni dan z mamo. Prosimo te, da nam poveš, kako si se imel. Izpolni krajšo anketo.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJpwVMshEpg2y7L7hbBXmdVLkF9_OFgYGKOmpOvLeEJB_b3w/viewform?vc=0&c=0&w=1

 

OPB:  Beri knjigo Anica in grozovitež, saj veš 2. 4. se bliža. Če si jo že prebral/a, beri kakšno knjigo, ki jo imaš doma in je lahko tudi za bralno značko.

 

Napiši mi na kratko, kako si? Tukaj.

LEGO IZZIV

Sledi navodilom vsakega dne! Samo eno pravilo je: zabavaj se in uporabi svojo domišljijo!

  1. dan (PONEDELJEK): Najel te je zabaviščni park, da bi ustvarili nov vlakec smrti.
  2. dan (TOREK): NASA te potrebuje za izdelavo nove rakete.
  3. dan (SREDA): Tvoji starši želijo zgraditi nov dom in želijo, da ga zgradiš ti.
  4. dan (ČETRTEK): Hollywood te je najel, da sestavite filmsko prizorišče za nov film Star Wars.
  5. dan (PETEK): Prijavil si se na natečaj za izgradnjo najvišjega stolpa na svetu. Boš zmagal?
  6. dan (SOBOTA): Obtičal si na Marsu in moraš zgraditi novo ladjo, da prideš domov.
  7. dan (NEDELJA): Ford te je najel, da ustvariš najbolj vzdržljiv poltovornjak na svetu.

Fotografiraj izdelke in jih deli z nami:  https://padlet.com/sredozimka/xumv46mwgpgc

Ker verjetno nima vsak doma lego kock, sem sestavila še en izziv za spretne umetnike. Potrebujete le list papirja, barvice in flomastre.

IZZIV ZA SPRETNE

Zamisli si katerokoli žival. Ali bi jo znali narisati tako, da bi roka služila kot šablona?

Oglej si sliko in poskusi.

Fotografiraj izdelke in jih deli z nami: https://padlet.com/sredozimka/qs866qig0eng

(Skupno 1.557 obiskov, današnjih obiskov 1)