Z velikim veseljem vam sporočamo, da je danes tekom popoldneva prispela Okrožnica s sledečo vsebino:

»Obveščamo vas, da je Vlada RS danes, v četrtek, 4. 2. 2021, sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bodo objavljene v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremembe in dopolnitve odloka se začnejo uporabljati 6. februarja 2021, odlok pa velja do 12. februarja 2021. S spremenjenim odlokom se od torka, 9. 2. 2021 v vseh osnovnih šolah v R Sloveniji vzgojno-izobraževalno delo za učenke/učence od 1. do vključno 3. razreda izvaja v prostorih šole.«

Dočakali smo dan, ki smo si ga že dolgo želeli. Po prazniku, 8. 2. 2021, se v torek, 9.2.2021 v šolo vračajo učenci prve triade, od 1. do 3. razreda. Žal za podružnice ni nič drugače in polovice kombiniranih oddelkov (4. razredi) ostajajo doma in  se še naprej šolajo na daljavo. To bo nov organizacijski izziv, a tudi to bomo zmogli. prav tako se še naprej šolajo na daljavo ostali učenci od 4. do 9. razreda.

Izvajali bomo pouk, JV in OPB. Organizirani bodo tudi šolski prevozi. Šolsko delo bomo organizirali v »mehurčkih«, ki se med seboj ne bodo mešali. Potek pouka na tak način ne bo težaven, težje pa bo organizirati podaljšano bivanje, zato naprošamo starše, da vanj vključite otroke, ki to res potrebujejo. Prav tako se obračamo na vas s prošnjo, da otrokom zagotovite lasten prevoz, če je seveda to mogoče.

Razredniki vam tekom jutrišnjega dne poslali vse ostale potrebne informacije, že vnaprej pa vam bodo poslali vprašalnike glede vključitve v JV, OPB in naročila na obroke. Naprošamo vas, da jih izpolnite in vrnete do roka. Hvala.

Še vnaprej bomo zagotavljali tudi obroke za učence od 4. do 9. razreda, na enak način kot do sedaj.

Na šoli bomo zagotovili vse, kar je v naši moči, da se bomo držali ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni Covid 19. To so ukrepi, ki jih poznamo že od spomladi in s katerimi smo do končnega zaprtja šol v mesecu oktobru zdržali brez okužb. Želimo si, da bi bilo to tako tudi vnaprej. Okužbe so tudi v Kobaridu, zato apeliramo tudi na vas, da nam pri tem pomagate in se tudi vi držite predpisanih ukrepov ter o njih spregovorite z otroki.

Pomembnih ukrepov je kar nekaj, najpomembnejši pa so umivanje in razkuževanje rok, zračenje prostorov in nošenje mask, ki so za zaposlene in vse odrasle obvezne, za učence pa so obvezne le v skupnih prostorih. Ker z masko ščitimo sebe, predvsem pa druge, ki bi jih morebiti lahko okužili, prosimo, da ta ukrep upoštevate.

Naši zaposleni se bodo pred pričetkom pouka vsi testirali, testiranje za učence ni predvideno. Prilagam vam tudi okrožnico pediatrov, ki smo jo dobili s prošnjo, da jo prenesemo do vas.

Upamo in želimo si, da bi bilo obdobje, ko bomo v šoli, trajalo, še bolj pa si želimo, da se nam čimprej pridružijo še učenci 4 . in 5. razreda, za njimi pa še vsi ostali. Le tako bo šola lahko polno zaživela.

Še enkrat iskrena hvala vsem za ves trud, skrb in razumevanje, ki smo si ga v teh dolgih mesecih delili.

Melita Jakelj, ravnateljica.(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)  

(Skupno 414 obiskov, današnjih obiskov 1)