V tem šolskem letu smo prvošolci sodelovali v eTwinning projektu Čarli in tovarna čokolade. V njem je sodelovalo petnajst šol iz različnih delov Evrope.

Osnova za izdelavo projekta je bila knjiga Čarli v tovarni čokolade in želja približati knjigo mladim bralcem na sodoben, interaktiven način.

Otrokom je ravnateljica prinesla v razred nenavaden paket.

 

Otroci so takoj ugotovili, da jim je paket poslal gospod Majavšček. V njem so se skrivale čokoladice.

V dveh čokoladicah sta bili skriti zlati vstopnici, ki sta nam omogočili, da vstopimo v virtualno tovarno čokolade.

 

Vstopnici sta našla Nejc in vzgojiteljica Tina. VIDEO

Lastnik tovarne nam je postavljal izzive, ki so bili povezani s čustvi in zdravim načinom življenja. Naloge so bile zastavljene tako, da smo morale šole med seboj sodelovati. Na računalniku smo morali sestaviti sestavljanko in ugotoviti katera sodelujoča šola je na fotografiji.

Avgust v knjigi je bil zelo debel, ker je bil preveč požrešen. Ugotavljali smo kako se moramo prehranjevati, da ostanemo zdravi. S partnerji smo izdelali tudi večjezični slovarček.

LINK

Dokazali smo, da smo drugačni kot Veruca v knjigi in znamo med seboj sodelovati. Vsaka šola je dobila delček robota, ki ga je pobarvala in okrasila. To je končni izdelek.

Poskušali smo biti boljši tudi od Violete. Posneli smo kratke filmčke o tem kako se počutijo sošolci, če se do njih neprimerno obnašamo.

Na poseben list smo narisali možičke Oompa Loompase in jih s pomočjo aplikacije Quiver oživeli.

Za vsako opravljeno nalogo smo prejeli kodo, ki nam je omogočila, da smo odprli nova vrata v tovarni.

Mike, ki uživa le takrat, ko sedi pred televizorjem ali računalnikom, nam je pomagal razumeti pomen zdravega načina življenja, aktivnosti na prostem in pomen dragocenih trenutkov, ki jih preživimo s svojimi najbližjimi. Poiskali smo igre in dejavnosti, ki jih najrajši izvajamo v prostem času. Spoznali smo tudi, da ne smemo preživeti preveč časa pred tehnološkimi napravami, rajši si vzemimo več za druženje s prijatelji.

V novoletnem času smo si s partnerji izmenjali voščilnice in čokoladice.

Ko smo uspešno premagali vse izzive, smo postali lastniki tovarne. Na žalost ne vemo kje se ta tovarna nahaja. Ko jo bomo odkrili bomo priložili vse podpisane listine in dokazali, da smo sedaj mi novi lastniki.

 

(Skupno 691 obiskov, današnjih obiskov 1)