Spoštovani starši prvošolcev,

na podlagi okrožnic Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bomo šolska vrata v šolskem letu 2021/2022 odprli v sredo, 1. septembra. Obveščamo vas, da smo se na odprtje šole dobro pripravili in bomo lahko učencem zagotovili varno učno okolje.

Vaši otroci bodo so po klasični pošti dobili pismo z vabilom na prvi šolski dan.

V naslednjih dneh boste lahko učence zjutraj spremili do garderobe , kjer jih bodo pričakale učiteljice. Vstop v šolski prostor vam bo dovoljen brez preverjanja pogojev PCT. Prosili pa vas bomo, da spoštujete nekaj določil: na hodniku je lahko največ pet oseb (staršev) hkrati, ob vstopu si razkužite roke, na hodniku je tako za vas kot za vašega prvošolčka obvezna zaščitna maska in lepo prosimo, da se zadržite res kratek čas.

Več informacij boste prejeli na prvem roditeljskem sestanku, o datumu boste obveščeni naknadno. Roditeljski sestanek bo organiziran, če bo možno v šolskem prostoru ob upoštevanju pogoja PCT ali v primeru lepega vremena na prostem.

Naprošamo vas, da pouk obiskujejo le zdravi učenci (brez znakov akutne okužbe dihal). Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

Če vaš otrok zboli z navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Kobarid, 30. 8. 2021                                                 Vodstvo šole in razredničarke .                                                                                            

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)