Po dolgem času pandemičnega zatišja sta “likovni galeriji” v šolski knjižnici in vhodni avli spet zadihali v duhu čisto pravega kulturnega dogodka – otvoritve slikarske razstave. Slikarka, NEJA FON LUZNIK iz 9. a, se na dveh šolskih razstaviščih predstavlja s svojimi številnimi slikarskimi platni, na katerih radovedno in vneto raziskuje likovno govorico, motive in slikarske tehnike. Ker je razstava postavljena kar na dveh prizoriščih znotraj šole, smo jo poimenovali RAZSTAVA KRAT DVA.

Po uvodni melodiji, ki jo je na flavto pogumno in spretno zaigrala Lucija Hrast iz četrtega razreda, je sledil otvoritveni govor učiteljice likovne umetnosti Petre Škrjanc. Nejo je spodbudnimi mislimi nagovorila tudi ravnateljica Melita Jakelj in ji podarila nekaj slikarskih platen in pripomočkov, da bodo njene ideje čim večkrat našle svoj prostor tudi v prihodnje.

Otvoritev nas je spomnila na “stare čase”, ko so bili kulturni dogodki v šolski knjižnici pogostejši in se je na njih trlo obiskovalcev. Čeprav je bila publika tokrat manj številčna, kot smo bili tega navajeni pred pandemijo, je umetniški dogodek v nas obiskovalcih vseeno zbudil upanje, da bodo lepši časi ponovno prišli.

Nejina razstava bo na ogled do pomladi, za prvi vtis pa si lahko oba dela razstave ogledate v VIDEO PREDSTAVITVI.

(Skupno 389 obiskov, današnjih obiskov 1)