Spoštovani starši!

V OŠ Kobarid glede na zelo slabo epidemiološko situacijo v kraju delujemo v okrnjeni obliki. Po preteklem tednu, ko smo se prvič soočili z večjim številom razredov v karanteni in številno odsotnostjo zaposlenih, je stanje na šoli bolj spodbudno vsaj kar zadeva učence. Od ponedeljka dalje imamo v karanteni le še en razred in dve skupini v vrtcu, več posameznih okužb, ki pa zaradi odgovornega ravnanja staršev in zaposlenih ne vplivajo na druge.

Delujemo po podmodelu BC1.

Pričakujemo tudi spremembe pri odrejanju karanten, lahko bo kakšna sprememba tudi pri drugih ukrepih. Kot na vse do sedaj, se bomo tudi temu ustrezno in v okviru zmožnosti, prilagodili.

Podmodel BC1 velja, ko je zaradi epidemiološkega stanja v posameznem oddelku potrebna karantena za učence posameznega oddelka. Za učence posameznega oddelka šola organizira pouk na daljavo za določeno obdobje. Za učence, ki imajo pouk v šoli ostaja v veljavi model B ali C, ki je določen s sklepom Vlade RS oz. ministrice.

  1. Vse informacije za posamezen razred prejmejo učenci v šoli, starši po e pošti, v večernih urah tudi po sms sporočilih. Obvestila o pozitivnih rezultatih PCR velikokrat dobimo šele v večernih urah, zato je tudi naše obveščanje razrednikov pozno.
  2. Pouk na šoli in na daljavo če je le mogoče, poteka po obstoječem urniku.
  3. Pouk na daljavo učitelji izvajajo preko spletnih učilnic in videopovezav Teams.
  4. Če bo v karanteni več oddelkov hkrati, bomo pouk na šoli in na daljavo izvajali po prilagojenem urniku.
  5. Če se posamezni učenec ne bo vključeval v izvajanje pouka na daljavo, bo razrednik vzpostavil stik s starši ter poskušal ugotoviti in odpraviti razloge.

Več o uporabnosti modela BC1 in ostalih priporočilih si lahko preberete na https://www.zrss.si/digitalnaknjiznica/Covid_19/42/.

Celotno knjižico z modeli in priporočili lahko najdete na spletnem naslovu https://www.zrss.si/digitalnaknjiznica/Covid_19/.

(Skupno 560 obiskov, današnjih obiskov 1)