Na naši šoli je bilo zadnji šolski dan v mesecu decembru praznično obarvan. Potekala je namreč prireditev Slavček, pokaži kaj znaš, na kateri se na odru pred komisijo in kasneje pred učenci zvrstijo vsi talenti, ki jih je moč najti na šoli.


Na avdicijskem nastopu je tako nastopilo zavidljivo število učenk in učencev, ki so pokazali različne talente – od igranja inštrumentov, plesa, petja pa vse do različnih skečev, čarovnij ter med drugim pletenja zapestnic. 22 nastopov je na avdiciji ocenila komisija, ki so jo sestavljali podravnatelj in učitelj zgodovine Simon Skočir ter učiteljici razrednega pouka Karmen Ostrožnik in Mateja Černigoj Skočir. Med nastopajočimi so nato izbrali 8 najboljših, ki so se širši publiki šole predstavili konec decembra na finalnem nastopu.
Zaradi poznanih okoliščin so si lahko gledalci prireditev ogledali v video obliki. Prireditev sta mojstrsko odvodila Tevž Stamenković in Neja Šuligoj iz 8. b razreda, za uvodno Zdravljico sta z violinami poskrbeli Zofija Javorščak in Ajda Kragelj, celotne prireditve pa ne bi bilo brez pomoči učiteljic – za scenarij je namreč poskrbela Nina Levpušček Melinc, montažo videa je izvedla Urška Rijavec, za glasovanje o najboljšem Slavčku pa je poskrbela Klavdija Berginc.

Na finalno prireditev so se skozi avdicijsko sito uspešno prebili: učenke iz 1. razreda s plesno točko Velike zvezde, Viktorija Klavora iz 2. a, ki je igrala na harmoniko, Živa Juren iz 3.a, ki se je publiki predstavila s prepevanjem tajskih pesmi, punce iz podružnične šole Smast, ki so plesale na Lučke skupine BQL, 9. b razred, ki se je predstavil z glasbenim vložkom, z divjimi lončki so nastopile učenke iz 5. c razreda, Čarovniki pod nebom iz 5. b razreda so nam pokazali številne trike, za konec pa se je na klavirju predstavil še Bor Šturm Leban iz 4. b razreda.

Po preštetih glasovih je zmagovalec postal prav Bor Šturm Leban. Na radiu Alpski val so ga povabili tudi pred mikrofon, da pove več o svojem nastopu.

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=16678

Bor bo Osnovno šolo Simona Gregorčiča Kobarid zastopal na prireditvi UNESCO ima talent, ki bo 21. aprila potekala v Škofji Loki, vso srečo pa mu zagotovo želimo tudi na naših frekvencah.

Nuša Jeram

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)