Centralna šola Kobarid 3. b:

Spoštovani starši!

Izpolnite anketo o neobveznih izbirnih predmetih za naslednje šolsko leto in jo pošljite do četrtka, 23. 4. 2020. ( Glejte obvestila na šolski spletni strani!)

Torek, 21. 4.:  Kulturni dan: KRIVOPETE

Sprehodi se od 1. do 8. in uživaj! Krivopetini bonboni. Če želiš, lahko rešiš še kahoot kviz .

Tvoja naloga na koncu je, da v zvezek glasbe ilustriraš Krivopeto tako, kot si jo ti zamišljaš!

 

Četrtek, 23. 4.: Športni dan: PRVA POMOČ

Danes je pred teboj športni dan. Poglej si povezave vseh treh dejavnosti. Izberi si eno dejavnost, ki je prikazana, in jo opravi. Naj bodo bratje, sestre, očetje in mame vaši pomočniki in ranjenci. Ne pozabi fotografirati opravljene naloge, ki jo obvezno v četrtek, 23. 4. 2020, objaviš tukaj – https://padlet.com/spelagregorcic/e624zyhufp3bhwaa. V Padletu poišči svoj razred in sliko objavi s plusom v ustreznem stolpcu. Obvezno pripiši svoje ime, lahko pa nam napišeš tudi kako sporočilce, kako ti je šlo.

Za dodatno pomoč pri uporabi spletnega orodja Padlet smo pripravili navodila tukaj.

Dejavnosti:

Dejavnost 1:   SUM NA ZLOM ROKE IN KRVAVITEV IZ NOSU

Primer: Luki se je mudilo na igrišče, ker so ga prijatelji že čakali. Vozil se je s kolesom, bil je nepozoren in nenadoma ga je zaneslo, zapeljal je na rob ceste, zaneslo ga je in ni več obvladal krmila, padec je bil neizbežen. Ob padcu je začutil hudo bolečino v predelu podlahti leve roke. Opazil je tudi, da mu iz nosa tečejo kapljice krvi.

Poglej si, kako izgleda oskrba:

https://rksozlj-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/nina_zalaznik_rdecikrizljubljana_si/EX_ViHZVl-BLvMxddekf8HkB9e5re0mjPr5T-Cdts0K7Tg?e=4YKE4H

Na bratu, sestri, staršu prikaži oskrbo sledeče poškodbe.

Dejavnost 2: OSKRBA ODRGNINE

Primer: Sedemletni deček se je na dvorišču igral z žogo. Po nekaj minutah se je deček nenadoma spotaknil in padel na koleno. Ko si prispel do dečka je sedel na tleh, držal se je za koleno, videl si, da je močno odrgnjeno in malce krvavi.

Kako izgleda oskrba: odrgnino dobro speremo in naredimo sterilno obvezo (potrebuješ prvi povoj ali sterilno gazo in navaden elastični povoj).

Na bratu, sestri, staršu prikaži oskrbo poškodbe, lahko povadiš tudi povijanje stopala, glave, kolena …

Dejavnost 3: POLOŽAJ ZA NEZAVESTNEGA

Poglej si posnetka in v stabilni bočni položaj namesti svojega brata, sestro ali starša.

Posnetek 1: https://rksozlj-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/nina_zalaznik_rdecikrizljubljana_si/ES5zRSAPk8FPmaKFY797utkB288ijM0cLVIAQDLxXXoXIw?e=WnvtlD

Posnetek 2https://rksozlj-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/nina_zalaznik_rdecikrizljubljana_si/ETlARmrAe2pNlFcGCzOf2BYBsjXCgLT7lyoxHZlZVeZyxg?e=Fomx0U

Želimo vam lep dan!

 

MATEMATIKA

Ponedeljek, 20. 4.: Poštevanke, DZ, str. 81 / 4, 5, Ponovim 1,  str. 82 / 2 . Vadi tudi vse ostale poštevanke in deljenje!

Sreda, 22. 4.: Poštevanka št. 1. V zvezek napiši naslov in prepiši nalogo 2, str. 83. Reši naloge na str. 83 / 1, 3, 4

Petek, 24. 4.: Deljenje z 1. DZ, str. 84 / 1 – 4

SLOVENŠČINA

Ponedeljek, 20. 4.: Denis Poniž: Najlepša beseda

Preberi 2x odlomek v berilu, str. 141 – 143. V zvezek zapiši avtorja in naslov. Odgovori na vprašanja, str.                                        143. Svojo najlepšo besedo tudi ilustriraj.

Sreda, 22. 4.: Zdravilne rastline. DZ, str. 60 in 61. Izberi eno od zdravilnih rastlin in preberi njen opis. Reši nalogo 1 na str. 61.

Petek, 24. 4.: Slovensk ljudska: Kaj sem prislužil, berilo, str. 37, 38, 39. Preberi pesem 2x. Odgovori na vprašanja na str. 39, razen 1.

SPOZNAVANJE OKOLJA

Ponedeljek, 20. 4.: Utrjevanje znanja

Rešite Kahoot: V kvizu je prišlo do manjših napak, slika črevesja res prikazuje črevesje, ne pa možgane… Čeprav se mi včasih zdi, da kdaj razmišljam samo s trebuščkom. Vadite tudi ta teden. Vpišite svoje pravo ime, ob imenu napišite, kateri poskus zapovrstjo rešujete. Kahoot se zaključi v petek ob 13. uri. Prijavite se na telefonu, tablici ali računalniku na https://kahoot.it/  CODA: 02491536

 

Sreda, 22.4.: Dan Zemlje

Ob svetovnem dnevu Zemlje si oglejte DAN ZEMLJE1 in TA . V zvezek napiši naslov Dan Zemlje in napiši vsaj tri dejavnosti, s katerimi pripomoreš k ohranjanju čistega okolja.

 

TUJ JEZIK ANGLEŠČINA, 22.4.

Hello!

Thank you za poslane posnetke, odlični so bili!! Excellent! Prav vsak od vas se je zeeelooo potrudil in poslal svoje najboljše delo. Hvala!! Vesela sem vašega govornega napredka v tem času, ko se nismo nič videli “v živo” 🙂  Iskrena zahvala vašim učiteljem doma, saj vas tako dobro učijo, da me že skoraj ne rabite!

Če mi slučajno kdo od vas še ni poslal govornega posnetka, ima čas do konca današnjega dne.

Današnje naloge so precej preproste. Utrjevali boste do sedaj usvojeno znanje s spodnjimi nalogami:

DNEVI V TEDNUMILIJONARDELI TELESAKRIŽANKA.

Če želite, lahko rešite še ti dve nalogi … naloga1 in naloga2 in za danes ste končali.

p.s. ne pozabite sem ter tja kaj ponoviti vašega plakata! Po počitnicah nas bo čakala predstavitev plakata.

Have a great day!

 

Friday, 24.4.2020

Hello učenci!

Kot prvo: po počitnicah se bomo v sredo ob 10.30 srečali v živo. Vsa podrobna navodila bom objavila v torek po počitnicah. Lepo je, da se tudi v živo kaj pozdravimo, odigramo kakšen bingo ter se zmenimo vse potrebno za predstavitev plakata o šolskih potrebščinah. Ste za? Jaz že komaj čakam, da vas slišim in vidim 🙂

Današnja ura pa gre takole: prijavite se v spletno učilnico in rešite nalogo, ki je odprta za vas. Koda: RKOPJU.

Ste ugotovili, kaj je naša naslednja tema? Poslušaj posnetek učiteljice Mateje T., ki ga z njenim dovoljenjem delim z vami.

Take your notebook, write THE WEATHER.

Your task: napiši vsa vremenska stanja, ki si jih slišal v pesmi.

Rešitve dobite po počitnicah 😉

Sedaj pa HOP na počitnice!! Uživajte vsak dan posebej in se imejte lepo!

teacher Evelina

P.S. Še vedno čakam dva zamudnika s posnetki!!!

LIKOVNA UMETNOST

GLASBENA UMETNOST

Petek, 24. 4.: Ob posnetku zapoj pesmico Prvo leto služim. Bodi pozoren na spremembe v besedilu, ki so značile za ljudsko pesem.

Prvo leto služim

ŠPORT

Ponedeljek, 20. 4.: Na sprehodu v naravi poskusi izvesti kakšen poskok s posnetka. Če v naravo ne moreš, telovadi kar doma.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR

Ponedeljek, 20. 4.: Kdo živi v tej hišici. Razločno preberi besedilo pesmice in se ga nauči.

Torek, 21. 4.: Uči se besedilo pesmice Kdo živi v tej hišici in ga razločno izgovarjaj.

KDO ŽIVI V TEJ HIŠICI Aldo Kumar

RID

Sreda, 22. 4.: OBVESTILO O PREVERJANJU IN OCENJEVANJU ZNANJA

1. obvestilo

OPB

Poskusi, kako spretni so tvoji prsti. Napravi si letalce.

Da bo igra z letalcem še bolj zanimiva, ti priporočam da iz časopisnega papirja pripraviš tarče, kot prikazuje slika. Kdor zbere največ točk, zmaga. Lahko namesto letalca uporabljaš tudi kakšno manjšo lažjo žogico, na primer za namizni tenis.

ŽELIMO VAM BREZSKRBNE POČITNICE!

 

(Skupno 900 obiskov, današnjih obiskov 1)