Po doooooolgem času smo učenci 3. razreda spet uživali na pravem, pravcatem potovanju!

Najprej smo obiskali avtobusno postajo v Tolminu. Sprejela nas je prijazna voznica avtobusa in nam razkazala postajo. Navdušena je bila nad tem, da smo znali sami razbrati vozni red.

Potem smo se po pločnikih, čez zebre in skozi semaforizirano križišče sprehodili do policijske postaje. Ves čas sta nas spremljala policista Jaka in Klara. Veliko novega smo se naučili o policijski postaji in delu policistov. Ste vedeli, da v sobi za pridržanje nimajo TV-ja, imajo pa WC na štrbunk? Da imajo v Tolminu policijsko mačko Mafaldo? Ali pa na primer to, da pihanje v alkotest nič ne boli? Res, preizkušeno!

Malica na izletih je vedno prepozno in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Smo pa eni redkih učencev, ki so malico jedli med vožnjo z ladjico. Načrtovali smo kratek izlet po reki Soči, ki se je spremenil v še krajšega… Lahko bi celo rekli, da smo doživeli brodolom – izkrcali smo se po zasilnem postanku zaradi manjše okvare ladjice.

Pravzaprav je bila to še sreča za nas. Sprehodili smo se po prijetnih, objezerskih stezicah Mosta na Soči in si prislužili sladko presenečenje.

Za konec smo obiskali še železniško postajo, si ogledali muzejsko sobo in poklepetali s prometnikom, ki skrbi za železniško postajo ter varen uvoz in izvoz vlakov.

Imeli smo res čudovit izlet, zanj pa se iskreno zahvaljujemo občinskemu redarju Janku Volariču, ki je za nas vse organiziral in nas na izletu prijazno spremljal.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)