Spoštovani starši,

Vlada RS je dne 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 177/21 in je začel veljati 12.11.2021, razen 8. člena, ki opredeljuje samotestiranje učencev in dijakov. Določila tega člena se začnejo uporabljati v sredo, 17. 11. 2021.

Za sodelovanje učencev pri pouku v šolskem prostoru je obvezen pogoj PCT (preboleli, cepljeni,  testirani), vsi učenci pa se od srede, 17. 11. 2021, dalje samotestirajo trikrat tedensko v šoli.

V šolo pridejo le učenci, ki se počutijo zdravi in so brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru, da se učenec ne počuti dobro, naj ostane doma in to sporoči svojemu razredniku.

Samotestirajo se vsi učenci, ki niso cepljeni, niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev.

Če se vašemu otroku zaradi zgoraj omenjenih razlogov ne bo potrebno samotestirati, vas naprošamo, da na izjavo, ki jo je pripravilo MIZŠ in vam jo pošiljamo v prilogi, enostavno dopišete, da vaš otrok izpolnjuje pogoj PC.

Samotestiranje s testi HAG se bo izvajalo praviloma ob ponedeljkihsredah in petkih. Učencem pripada 15 testov na mesec, ki jih prevzamete v lekarni z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja. Teste vsakokrat učenci v šolo prinesejo od doma. (Če bo učenec test pozabil, imamo na šoli nekaj rezervnih).

Učenci, ki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje, s tem izpolnjujejo tudi pogoj PCT za udeležbo v obšolskih dejavnostih.

Ker se bodo učenci samotestirali SAMI ob prisotnosti in vodenju učiteljev naše šole, vas naprošamo, da že doma z otrokom pregledate posnetke, ki so objavljeni na strani NIJZ https://www.nijz.si/sl/samotestiranje) in  pomagati otroku, da se samotestira, da mu bo šel ta postopek v šoli lažje.  

Mogoče vam bodo v pomoč tudi kratek film o samotestiranju.

V primeru pozitivnega rezultata testa vas bomo poklicali, da pridete čimprej po svojega otroka. Doma ravnate skladno z navodili NIJZ:

  • nemudoma pokličete izbranega pediatra oz. osebnega zdravnika
  • opravite test PCR
  • na izvid PCR testa učenec počaka doma v samoizolaciji in ne zapušča doma
  • v primeru pozitivnega PCR testa starši obvesti jo razrednika.

Obstaja pa tudi možnost, da starši ne sprejemate ukrepov glede nošenja mask in samotestiranje zavračate. V takem primeru, v skladu z okrožnico MIZŠ, vaš otrok ostane doma in prehaja na način izvajanja pouka na daljavo. Na podlagi števila učencev, ki se bodo eventualno šolali na daljavo, bomo ustrezno organizirali pouk na daljavo. 

Pripenjamo obrazec: soglasje/nesoglasje, ki ga je pripravilo MIZŠ. Učenec naj ga prinese v šolo razredniku najkasneje do srede, 17.11. 2021.

Vsi si želimo, da se pouk celo šolsko leto izvaja v šoli, ker je poleg pridobivanja znanja za mlade, ki odraščajo, zelo pomemben tudi socialni stik. Stopimo skupaj in poskrbimo drug za drugega, kar si najbrž želi tudi naš župan.

https://www.kobarid.si/objava/569131

Lepo vas pozdravljam

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 704 obiskov, današnjih obiskov 1)