Spoštovani starši!

Ker se v teh dneh pojavlja veliko vprašanj in dilem, tudi strahov, dovolite, da vam na kratko opišemo, kako bo potekal jutrišnji dan.

Jutri bo 1. šolsko uro potekalo samotestiranje vseh učencev. Za proces smo si vzeli celo pedagoško uro časa, prvo samotestiranje bodo učenci opravili skupaj z razrednikom in sorazrednikom.

Z učenci se bomo najprej pogovorili, potem bomo si bodo ogledali film. Danes so nam iz ZD Tolmin poslali tudi ta posnetek:

Sledi umivanje rok in priprava. Učitelji bodo nadzorovali proces in učencem bili na razpolago. Vsekakor se bomo potrudili, odzivi večine učencev pa so pozitivni.

Če se bo zgodilo, da bo test pozitiven, bo učenec odšel v drugo učilnico, kjer bo zanje poskrbela svetovalna delavka, ki vas bo poklicala, da ga pridete iskat.

Ker je od jutri za šolanje v šoli obvezen pogoj PCT, pridejo v šolo zdravi učenci, za samotestiranje pa potrebujemo vaše soglasje. Učenci brez soglasja, jutri ne pridejo v šolo in ostanejo doma. Zanje se prične šolanje na daljavo. Kakšen bo potek le tega, boste obveščeni, sledili pa bomo smernicam ZRSŠ in MIZŠ in se jim v mejah zmožnosti, prilagodili. Učenci naj sledijo navodilom v spletnih učilnicah.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj PC, nam to lahko sporočite na izjavi, ki so jo učenci prinesli domov včeraj.

Hvala vsem, ki razumete situacijo, v kateri smo se kot družba znašli in v kateri se je znašel tudi naš šolski sistem in naša šola. Nikomur ni lahko, pa kljub vsemu verjamem, da nam bo s pravo mero empatije uspelo premagati tudi to.

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)