Eden izmed eTwinning projektov minulega šolskega leta je bil tudi I READ, YOU READ, WE READ. Projekt je z raznovrstnimi dejavnostmi spodbujal branje in pozitiven odnos do knjige, kot je v navadi eTwinning projektov, pa seveda tudi mednarodno sodelovanje in spoznavanje drugih držav ter kultur.

V projektu so sodelovali učenci 1.a, 2.a in PŠ Smast. Povezali so se z vrstniki iz Španije, Italije, Danske, Francije in Grčije. Skupaj so ustvarili knjigo Niko Saves the Earth. Knjiga je potovala po Evropi od šole do šole. Potovala so tudi knjižna kazala, ki so jih izdelali učenci in si jih med seboj izmenjali. Pri tej dejavnosti so sodelovali tudi otroci iz našega vrtca. Učenci pa so se povezali tudi preko spleta, ko so na inovativen način v programu Canva skupaj ustvarjali stripe. Skozi vso šolsko leto pa smo na različne načine učence spodbujali k branju, obiskovanju knjižnice, ustvarjanju zgodb …

Učenci so s projektom izrazili svojo domišljijo in ustvarjalnost, prepričani pa smo, da so obenem še bolj vzljubili čudoviti svet literature. Končne izdelke si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Pripravili: Aurora Calvet Manas, Mateja Černigoj Skočir, Blaž Volarič

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)