Učenci šolske gledališke skupine so se 10. maja 2023 aktivno vključili v projekt Vzdolž poti.

Vzdolž poti Along the Walk / Vzdolž poti je mednarodni projekt uprizoritvenih umetnosti na temo upočasnitve. Razvija in raziskuje nove oblike umetniškega ustvarjanja in produkcije, ki so v skladu s koncepti upočasnjevanja, okoljske ozaveščenosti, socialne vključenosti, medkulturnega dialoga in kolektivnega dela. Projekt sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za kulturo RS ter Ministrstvo za javno upravo RS. Več o projektu Vzdolž poti: http://alongthewalk.eu

Glavna akterja projekta v Sloveniji sta Giovanni Fusetti in Alenka Marinič – gledališka avtorja, Italijan in Slovenka, ki pogosto črpata navdih v naravi in ljudeh, ki jih na svojih poteh srečujeta. V Kobaridu je bila zadnja postojanka na njunem umetniškem romanju po italijansko-slovenski državni meji.

Kobariški učenci so se skupaj z učiteljico Natašo Špolad Manfreda dogodka udeležili kot aktivni udeleženci, saj so analizirali in interpretirali pisma vojakov in njihovih svojcev iz časa 1. svetovne vojne ter tudi sami pisali in z branjem pisem pozivali k miru na svetu in nenasilju.

Dogodek je bil izveden v okviru dejavnosti, ki so na šoli posvečene kulturi nenasilja in strpnosti.

Zapis in foto: Nataša Špolad Manfreda

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)