Lačni, lačni, kako smo zjutraj lačni! A brez skrbi, tako dobro jemo, da je vsaka dogodivščina nato pol lažja s polnimi želodčki.

Raziskali smo Tartinijevo hišo ter obzidje. Preden smo se povzpeli na obzidje, smo ugotavljali njegovo višino, na stolpih obzidja, pa smo se počutili kot ptiči, saj smo občudovali prelep razgled na Piran. Prijazni gospod nas je popeljal v Tartinijevo hišo in nas s svojim pripovedovanjem in navdušenjem popeljal v življenje violinista. Ugotovili smo, da imamo s Tartinijem tudi nekaj skupnega, saj imamo vsi, tako kot je imel on, radi čokolado. Skozi različna mestna vrata in mimo trgov smo prišli do svetilnika in se povzpeli nanj.

Popoldne nas je čakalo še nekaj pravega pouka in preizkus v maratonskem plavanju v morju. Z veseljem vam poročamo, da je bilo danes morje manj mrzlo kot včeraj in je večina otrok maraton zdržala do bridkega konca. Preselili smo se v bazene, kjer so se posledice plavanja v morju pokazale na naših rožnatih očeh, a smo se podali v svet odkrivanja tehnike kravla. V akvariju nas je že čakala velika raznolikost rib, klobučnjakov in drugih živali, potrebovali smo pa kar nekaj spretnosti, da smo jih vse odkrili.

Ne pozabimo na skupinsko fotografijo, navdušenost nad sladoledom je nepopisna 😉

Zvečer smo imeli še orientacijo v na novo odkritem mestu, Piranu. Poznamo ga že kot lastni žep, tako da vas, dragi starši, z veseljem popeljemo po njem.

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)