V finale šolskega kuharskega tekmovanja se je uvrstila skupina Soški kuharji.

Soški kuharji

V aprilu smo se udeležili šolskega kuharskega tekmovanja. Potekalo je v studiu Gorenja v Tuš Planetu v Kopru.

Iz naše šole sta se iz regijskega tekmovanja, ki je potekalo na dvorcu Zemono v Ajdovščini, v polfinale uvrstili dve skupini: Soški kuharji  (Ana Marcola, Tami Kenda, Nika Koren in Sara Leban/ Luka Hrast) in Ježki (Katarina Cencič, Nika Sabotič, Tinkara Uršič Fratina/ Meta Stergar). Na tekmovanju je sodelovala še ekipa Poštokljarce (Lara Matea Ivančič, Tinkara Uršič Fratina, Tajda Sovdat in Sara Leban), ki pa se žal ni uvrstila v polfinale. Dodatno pomoč našim tekmovalnim skupnam sta zagotovila Mija Tonkli in Staš Ivančič.

Soški kuharji smo za glavno jed pripravili ribji file z žepki iz krompirjevega testa v korenčkovi omaki, za kanapeje vesele ribice in za močnato jed buljo.

Ježki pa so za glavno jed pripravili ribji brodet, za močnato jed krompirjevko in ježke (nabodala s suhim sadjem, sirom, ajdovo in koruzno polento).

Poštokljarce so pripravile ocvrto ribo, poštokljo in skutne kanapeje.

V finale, ki bo ponovno potekalo na dvorcu Zemono, smo se uvrstili Soški kuharji.  Tema kuharskega tekmovanja so avtohtone ribje in močnate jedi iz domačih krajev ter kanapeji.

Bili smo pridni, naše jedi pa zelo okusne.


Objavile: Ana Marcola, Tami Kenda in Nika Koren.

Podrobnosti o tekmovanju najdete na spletnem naslovu: http://www.kuhnapato.si/
image1
image3

 

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)