Svetovni splet je za otroka velik in neznan prostor, zato je pomembno, da je nanj pripravljen in da ga zna prav, predvsem pa varno uporabljati. Naučiti otroke varne uporabe medmrežja in opozarjanje na njegove pasti,  je ena izmed naših prednostnih nalog, saj je zasvojenost z elektronskimi napravami že opaziti tudi pri naših učencih. Da pa bomo pri tem uspešni, potrebujemo vas, starše.

 

Na šoli smo v tretjem tednu marca organizirali delavnice za učence za centralno in podružnične šole. Naslovi vsebin:

  1. razred: Ne bodi ovčka na internetu
  2. in 4. razredi PŠ: Ne bodi ovčka na internetu
  3. razred: Varovanje zasebnosti in uporaba družabnih omrežij
  4. in 9. razred: Zasvojenosti s sodobnimi tehnologijami
  5. razred: Lažne informacije in prevare na internetu

 

Prosimo vas, da vaše otroke povprašate o vsebini delavnice in njihovem mnenju o njej. Presodite ali varno uporabljajo svoje osebne podatke, na katerih socialnih omrežjih imajo svoje profile, ali imajo urejene zaščite z gesli in ali je čas, ki ga preživijo v družbi elektronskih naprav uravnotežen s časom preživetim v naravi ali v družbi vrstnikov.

 

Na delavnicah se je o vsem tem govorilo na splošno. Predavatelji so naše učence pohvalili. Je pa zelo pomembno, da se starši z otrokom pogovarjate o nevarnostih na spletu, se skupaj učite varne uporabe spleta in pravilnega vedenja na družabnih omrežjih in da v obdobju osnovne šole  tudi vi postavljate določena pravila in omejitve.

 

 

Melita Jakelj,

ravnateljica OŠ KOBARID

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)