Torek 5. februar 2019 obeležujemo Dan varne rabe interneta.

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI ob dnevu varne rabe interneta 2019 pripravlja spletno oddajo »Pogovor za starše: vzgoja za internet«, ki bo potekala v živo, 5. februarja 2019, ob 18.00.

Da bi staršem podali nekaj napotkov, kako otroke vzgajati za internet bodo v njihovem studiu gostili dva strokovnjaka (dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak), ki bosta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok v povezavi z internetom. Med oddajo bodo preko Twitterja in Facebooka sprejemali tudi vprašanja gledalcev in na izbrana vprašanja pred koncem oddaje tudi odgovorili.

Oddaja bo trajala 50 minut. Ogledali si jo boste lahko v živo preko spleta, kasneje pa bo dostopen tudi posnetek. Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani ali Facebook strani dogodka.

Vse informacije v zvezi z aktivnostmi v okviru meseca varne rabe interneta 2019 objavljajo na njihovi spletni stranikjer lahko spremljate tudi zemljevid sodelujočih šol.

Na naši šoli so učitelji že imeli izobraževanje na temo Kako poznamo internet, nekateri učenci obeležujejo ta teden Prijaznost na spletu, večji del učencev pa bo imel delavnice na temo Varni na internetu v mesecu marcu.

Na eTwinning smo vprašali kaj delajo po Evropi, poglejte TUKAJ.

 

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)