MIZŠ je obvestilo šole, da se NPZ ( nacionalno preverjanje znanja) v tem šolskem letu izvede.

Sprejeta je bila odločitev, da se med 22. in 26. marcem 2021 izvede pilotno e-testiranje.

Na naši šoli bo izvedeno za 9. a razred 23. 3. 21 in za 6. a in 6. b 25. 3. 21 v dopoldanskem času.  Učenci bodo razdeljeni v manjše skupine. Program bo v popoldanskem času na voljo učencem na isti dan, kot bodo test pisali v šoli ( lahko ga še enkrat rešijo doma). Vsa navodila, uporabniška imena in gesla, bodo učenci na dan e- testiranja dobili v šoli.

NAMEN PILOTNEGA E-TESTIRANJA

• Namen je, da se učenci seznanijo s programom za e-testiranje: kako vstopijo v program, kako rešujejo različne tipe nalog, kako uporabljajo orodja in pripomočke za reševanje nalog, kako oddajo teste ipd.

• S pilotnim e-testiranjem se ne bo preverjalo znanja učencev in ne bo analiz dosežkov učencev (to ni namen pilotnega e-testiranja).

• Preveriti je potrebno, kako program deluje, ko ga hkrati uporablja več tisoč učencev, kako zmogljiv je sistem v tehničnem smislu in katere so morebitne težave, ki se lahko ob tem pojavijo.

SESTAVA PILOTNIH E-TESTOV

• Pilotna e-testa bosta dva: za 6. razred in za 9. razred.

• Vsak bo sestavljen iz treh delov, in sicer: 1/3 testa naloge iz učnega jezika (SLJ), 1/3 testa naloge iz MAT, 1/3 testa naloge iz tujega jezika (TJA).

• Predviden čas za reševanje bo 45 minut.  Pilotni e-testi bodo zajeli čim več različnih tipov nalog, saj so namenjeni spoznavanju učencev z različnimi tehnikami reševanja nalog v e-obliki.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)