V soboto, 1. oktobra, se je tudi naša šola predstavila na kobariškem trgu na vsakoletnem Jestivalu. Na eni izmed stojnic so učenci 8. razreda ponujali kobariške štruklje, ki so jih pripravljali sedmošolci, na drugi pa vse, kar so šestošolci pripravili iz medu. MED je bil namreč letošnja tema festivala hrane. Pripravili so medenjake, medeno pito in pito z jabolki, medom in orehi. Ponujali pa so tudi zdrave hrustljave kosmiče z medom, ki so jih poimenovali medeni hrustki.
Obiskovalci so bili navdušeni nad okusi, postrežbo, prijaznostjo in pridnostjo učencev in z veseljem so prispevali svoj prostovoljni prispevek, ki je bil tokrat namenjen pripravi valete letošnjih osmošolcev. Stojnici so polepšali s poslikanimi panjskimi končnicami učenci OPB Smast .
Šola pa ni sodelovala le pri pripravi in ponudbi hrane, pač pa je poskrbela tudi za kulturni program. Nastopila sta dva naša šolska zbora; otroški iz Kobarida pod vodstvom Marjete R. Rakušček in otroški iz Smasti, ki ga vodi Marjetka Rakušček. Nekaj starejših učencev, ki jih je pripravljala Nina Levpušček Melinc, pa je nastopilo s posrečenimi recitacijami.
Čeprav se je dan začel v mrazu in dežju, smo ga vsi skupaj zaključili v soncu in veselju.



Besedilo in foto: Nadja Rejec in Mateja Č. Skočir

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)