V petek, 23. 12. 2022, se je na Osnovni šoli Simona Gregorčiča Kobarid odvila prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Najprej sta nas počastila Kristijan Avguštin, ki je zapel slovensko himno, in ravnatelj, ki nam je namenil kratek govor. Sledila je deklamacija Angelike Kragelj in kratka igra učencev od prvega do četrtega razreda. Po deklamaciji Vida Mašere se je začel težko pričakovan finale tekmovanja talentov Slavček, pokaži, kaj znaš. Najprej je na klavir zaigral Blaž Leban, zatem pa so sledili Staš Koren na saksofonu, Mladen Agbaba s svojo poezijo, gimnastičarka Urša Rojc, Sofia Vranješ na kljunasti flavti, pela nam je Kaja Avguštin, učenci iz PŠ Smast so se predstavili s plesno točko, za konec pa smo slišali avtorsko skladbo, ki so jo zapeli in zaigrali Vid Lapajne, Gašper Lapajne in Jakob Šorli.

Za nastopi, ki so jih letos prvič na daljavo spremljale tudi podružnične šole, je sledilo glasovanje na tablicah in razglasitev zmagovalca. Zmagala je Kaja Avguštin, ki je s svojim glasom navdušila občinstvo. Kaja, iskrene čestitke! 

Prispevek smo pripravili šolski novinarji in novinarke.

(Skupno 551 obiskov, današnjih obiskov 1)