Spoštovani starši!

V četrtek, 23. 11. 2023 ob 17-ih vas vabimo na zanimivo in poučno predavanje dr. Dana Podjeda z naslovom “Kdaj so nam zasloni ukradli pozornost in kako jo dobiti nazaj?” Predavanje bo v večnamenskem prostoru.

Obveščamo vas, da se lahko v času pred predavanjem od 16-ih do 17-ih individualno predhodno dogovorite z razredniki in učitelji za govorilne ure.

Po zaključku predavanja bo za starše učencev 9. razreda roditeljski sestanek na temo poklicnega usmerjanja.

Vsebina predavanja se bo osredotočala na uporabo in zlorabe elektronskih naprav ter o vlogi in vplivu, ki jih imajo družbena omrežja na naša življenja.

O predavatelju:

Antropolog dr. Dan Podjed je višji znanstveni sodelavec v Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 2022 do 2023 je bil član nacionalne posvetovalne skupine za spremljanje gibanja virusa SARS-CoV-2.Od leta 2022 vodi raziskovalni program Etnološke, antropološke in folkloristične raziskave vsakdanjika, od tega leta pa je še vodja raziskovalnega projekta Izolirani ljudje in skupnosti v Sloveniji in na Hrvaškem (2022-2025).

Leta 2019 je izdal odmevno knjigo Videni, v kateri je pojasnil, zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo s pomočjo pametnih telefonov in drugih naprav. Leta 2020 je izšla njegova knjiga Antropologija med štirimi stenami, v kateri je predstavil, kako je spoznaval družbo in sebe med pandemijo covida-19. Leta 2022 je objavil zbornik Nevidno življenje odpadkov, v katerem se je s soavtorji posvetil stvarem, ki jih spreminjamo v smeti.

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je njegova dela dvakrat uvrstila med izjemne dosežke na področju znanosti, in sicer leta 2011 in 2021. Leta 2023 je prejel nagrado bob leta, ki jo podeljuje časnik Večer.

Prijazno vabljeni starši učencev centralne šole ter podružnic.

Simon Skočir, ravnatelj

(Skupno 546 obiskov, današnjih obiskov 1)