V preteklem šolskem letu smo se tri mentorice vključile v mednarodni projekt eTwinning Hearts. V projektu smo sodelovale vsaka s svojo skupino otrok v času podaljšanega bivanja (2. razred, 4. razred in PŠ Smast).

Ključni cilj projekta je bil pri učencih spodbujati razmišljanje o vrednotah in delovanju za te vrednote.

Ključna ideja projekta je bila pomagati nekaterim junakom iz Disneyevih filmov, da bi pred brezsrčnimi liki rešili junaka ali težavo, ki se je pojavila v svetu. To smo storili z mesečno različnimi nalogami tematskih sklopov (varna raba interneta, razbijanje stereotipov povezanih s spolom, premagovanje strahu, stalno sodelovanje med šolami, pošiljanje voščilnic, pomoč po potresu v Turčiji …)

Učenci so z veseljem kreativno opravili vse naloge, mentorice pa smo jih vodile, dokumentirale in nazadnje napisale poročilo o opravljenem delu. Za uspešno izveden projekt smo prejeli

Evropski znak kakovosti.

Na uradni eTwinningovi strani pojasnjujejo:

Evropski znak kakovosti ocenjuje delo vseh učiteljev in učencev, ki sodelujejo v projektu eTwinning. Projekti, ki prejmejo evropski znak kakovosti, so najvišje uvrščeni med projekti, ki so prejeli nacionalni znak kakovosti. Ti projekti predstavljajo primere uspešnega evropskega sodelovanja. Smo edina šola v Sloveniji, ki ima tri različne skupine v OPB, ki so sodelovale v istem projektu. Le 25 pa jih je prijelo takšno priznanje.

Mentorice: Aurora, Evelina, Mateja

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)