Centralna šola Kobarid 5. b:

ISP

Tor., 7. 4.

Hitri prelet-matematika

Čet., 9.4.

Preglej, če si pravilno rešil hitri prelet: Hitri prelet-rešitve

MATEMATIKA

Pon., 6. 4.

V zvezek preriši tabelo, ki jo najdeš tukaj: ČRTA, LIK,TELO

S pomočjo tabele primerjaj črto, lik in telo. Reši naloge v DZ na str.: 81 in 82. 

SRE., 8. 4.

Navodila: OBSEG LIKOV

ČET., 9. 4.

Preglej nalogi v DZ, ki si ju reševal včeraj: rešitve

Sedaj, ko znaš izračunati obseg, to povadi, tako da izbereš enega od sklopov

nekoliko lažje: DZ str. 58/2., 3. naloga in 59/5. naloga      ALI

nekoliko težje: DZ str. 58/2., 3. naloga in 60/1. naloga

PET., 10. 4.

Preveri rešitve včerajšnjih reševanj:  resitve_obseg_likov

Spopadi  se :   Obseg pravokotnika

SLOVENŠČINA

Pon., 6. 4.

V SDZ Hej hoj 2. del preberi vremenske napovedi na strani 32. Nato reši naloge na straneh 33 in 34.

TOR., 7. 4.

Navodilo za književnost boste našli na spodnji povezavi, spet bo potrebno filmček prenesti. Ne gre drugače. Klik na desni strani (prenesi). Pa saj sedaj že znate.

https://filesender.arnes.si

ČET., 9. 4.

Preglej naloge, ki si jih v SDZ Hej hoj reševal v ponedeljek: Hej hoj str-33-rešitve     Hej hoj str-34-rešitve

Bodi pozoren/-a tudi na pravopisne napake.

Nato reši naslednji dve strani v Hej hoj, str.: 35 in 36.

PET., 10. 4

Preglej rešene naloge s pomočjo rešitev: Vreme bo!-rešitve-str.35,36

Nato reši še naslednjo stran v SDZ Hej hoj, 2. del, str.: 37

DRUŽBA

TOR., 7. 4.  

Predlagam, da najprej preberete snov v učbeniku; str. 75, 76. Veliko veste že iz preteklega power pointa.

Jakob R. vam je pripravil zanimivo predstavitev na temo arheoloških najdišč. Pripenjam vam pdf njegovega plakata, pri branju si pomagajte s povečevanjem. Če imate možnost, si lahko natisnete in prilepite v svoj zvezek kot povzetek (ni pa to obvezno), sicer pa je priložena tudi v kombinaciji s posnetim govorom. Zaradi obsega vam spet nalagam povezavo za prenos. Res mi je žal, da morate tolikokrat nekaj odpirat, ampak drugače ne gre. Najbolj bistveno je, da poznate tiste stvari, ki so napisane z velikimi tiskanimi črkami. Potrudil se je, zato predlagam, da si vzamete čas in res dobro prisluhnete. Potem pa lahko še sami, (če vas zanima), po zemljevidu raziskujete, kje so ta nahajališča v Sloveniji.

https://filesender.arnes.si

V sredo boste ponovili po poslanih vprašanjih kar interaktivno, da dobim še povratno informacijo, koliko ste si uspeli zapomniti. V petek pa sledi povzetek v zvezek.

Tu pa je še priznanje za izkazano znanje pri KAHOOTU o zadnjih dveh naravnih enotah. Bilo je nekaj boljših rezultatov, a kaj ko se niso podpisali s pravim imenom in priimkom in ne vemo komu podeliti priznanja. 

SRE., 8. 4.

Navodila: Preizkus znanja

PET., 10. 4. 

V priponki spodaj najdeš tabelo, v kateri so pregledno predstavljene vse dobe prazgodovine. Tvoja naloga je, da jo dobro pregledaš in prebereš ter si pozoren/-a na značilnosti posamezne dobe. Nato primerjaj dobe med seboj, tako da si pozoren/-a na to, kako so pridobivali hrano, kako so se iz dobe v dobo spreminjala bivališča, materiali, orodje, orožje in dejavnosti prebivalstva. Tabelo prepiši v zvezek čez dve strani zvezka. Če imaš možnost, jo lahko pa tudi natisneš in prilepiš.

Dobe-primerjava.docx

Ko boš dodobra preučil/-a tabelo, pa si lahko postaviš izziv in poskusiš izboljšati svoje reševanje sredinega preizkusa znanja, tako da ga še enkrat rešiš in premagaš sebe.

 

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

PON., 6. 4.

Fotosinteza

SRE., 8. 4.

Navodila: Ponavljam

TUJ JEZIK: ANGLEŠČINA

torek, 7. aprila

Vsa navodila so v priponki: Torek, 7.april

sreda, 8. aprila

Vsa navodila so v priponki: Sreda, 8.april

petek, 10.aprila

Vse dobiš v priponki: Easter

DOPOLNILNI POUK: rešuj naloge na povezavi:

https://interaktivne-vaje.si/anglescina/vocabulary_1_5r/clothes_4_5r.html

 

ČET., 9. 4. 

Danes si samo dobro oglejte izdelano predstavitev  KAJ JE KOMU HRANA. Med posameznimi stranmi projekcije se premikate s puščico v desno – na desni strani. Ko vstopite na posamezno stran kliknite na zvočnik, da razlago še slišite. Delajte v svojem tempu, kot komu ustreza. Če se hočete vračati nazaj na pretekle strani, to storite z gumbom v levo – na levi strani. Srečno!

Tu je povezava: Kaj je komu hrana

LIKOVNA UMETNOST

PON., 6. 4.

Pred nami so velikonočni prazniki in zagotovo že sumiš, kaj bo likovni izziv tega tedna. Ker je vsega ostalega dovolj, se vsaj tu sprosti. Pomagaj družini pričarati praznično mizo in zato ustvari en poseben PIRH – velikonočno jajce. Lahko pa jih seveda narediš več. Bodi izviren, ustvarjalen in iznajdljiv. Veliko možnosti ti ponuja tudi narava.

Do petka, 10. 4. svoj izdelek obesi na:   https://padlet.com/csmateja43a/t4cprygiqp6y

GLASBENA UMETNOST

Učenke in učenci, glasbeni izziv tega tedna je namenjen preizkušanju tega, katera zvrst glasbe vam najbolj ustreza pri šolskem delu ali učenju.

Ko boste jutri delali matematično nalogo (vaje) si zavrtite 1. posnetek (1. povezava). Sliko yt zaprite, delajte svoje delo in samo poslušajte, kolikor vam ustreza glasno ali tiho. V četrtek to storite z drugim posnetkom, v petek pa s tretjim in si beležite svoja občutja, da ugotovite, katera zvrst glasbe vam ob delu najbolj paše. (Bomo v prihodnje izvedli anketo.) Ne bom vam napisala zvrsti, boste že ugotovili sami, potem ko najdete posnetek.

Če pa vas med učenjem vsakršna glasba moti, naredite to v odmoru. Ampak res zaprite video vsebino in se osredotočite samo na zvok.

prvi posnetek

drugi posnetek

tretji posnetek

KOLESARSKI IZPIT

Sre., 8. 4.

Ker te naslednji teden čakajo križišča v katerih bodo postavljeni prometni znaki, je danes čas, da ponoviš pomen prometnih znakov. Torej ponovi učne liste s prometnimi znaki, tvoje zapise in vsebine v učbeniku, ki smo jih že obravnavali. Tako boš dobro pripravljen/-a, da zapelješ s kolesom v križišče.

Pred nami je kar nekaj sončnih dni,  zato ti priporočam, da se usedeš na kolo in v varni družbi kolesariš v naravi. Uživaj.

ŠPORT

7.4. 2020 Vesa v zgibi

9.4.2020 Gibljivosti nog

10.4.2020 BURN BOOTCAMP- 4

NIZ: UMETNOST

Čet., 9. 4.

Nadaljuj in končaj koreografijo prejšnjega tedna. Verjamem, da vam gre odlično.

Plesni pozdrav.

NIZ: ŠPORT

10.4. NIP- 4

NIZ: RAČUNALNIŠTVO

Pozdravljeni učenci!

Ta teden bomo nadaljevali z vajo desetprstnega tipkanja. Potrudi se in napravi vajo 1vajo 2 in vajo 3, da bo šlo tipkanje čim hitreje. Pozoren bodi katero črko, prst in tipko imaš obarvano. Poskusi se držati navodil.

Veliko zabave ti želim ob tipkanju!

(Skupno 1.129 obiskov, današnjih obiskov 1)